Zvanično je potvrđeno - Sajnc je u Ferariju!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.05.2020.


Zvanično je potvrđeno - Sajnc je u Ferariju!

©McLarenF1

Lavina koju je pokrenula vest da Fetel napušta Ferari nezadovoljan tretmanom u timu, ispunila je naša očekivanja. Nakon prve bombe o prelasku Rikarda u Meklaren, stigla nam je i druga. Karlos Sajnc, od naredne sezone, zvanično je (drugi) vozač Ferarija.

Dvadesetpetogodišnji Španac, rođen u Madridu, krenuo je stopama svog idola iz detinjstva, Fernanda Alonsa, potpisavši dvogodišnji ugovor sa propetim konjićem iz Maranela. Sajnc iza sebe ima 5 sezona i 105 startova u najbržem cirkusu na svetu, sa jednim osvojenim podijumom i trećim mestom, u Brazilu 2019. godine. Iste godine ostvario je i najbolji plasman, kada je na kraju sezone zauzeo šesto mesto u poretku vozača.

"Veoma sam srećan što ću voziti za Ferari od sledeće sezone i uzbuđen sam zbog naše zajedničke budućnosti. Međutim, još imam veoma bitnu godinu ispred sebe sa Meklarenom i radujem se trkama koje ću imati sa njima ove sezone", izjavio je Sajnc.

Ovim transferom zadovoljan je i Matia Binoto, menadžer i šef tima iz Maranela. Dodaje kako je sa svojim iskustvom od 5 sezona i tehničkim mogućnostima koje poseduje, Karlos prava osoba za njihovu porodicu.

"Započeli smo novi ciklus sa ciljem da se vratimo u vrh Formule 1. Put će biti dugačak i sigurno sa svojim poteškoćama, pogotovo ako u obzir uzmemo trenutna pravila vezana za finansije, koja će sigurno uneti velike promene u sport."

"Verujemo da naš vozački par koji kombinuje talenat i osobine Šarla i Karlosa, najmlađi par u prethodnih 50 godina Skuderije, predstavlja savršenu kombinaciju koja će nam omogućiti da dosegnemo cilj koji smo pred sebe postavili", izjavio je Binoto.