Drugi bum ove nedelje - Rikardo u Meklaren!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.05.2020.


Drugi bum ove nedelje - Rikardo u Meklaren!

©RenaultF1

Danijel Rikardo, popularni "Honey Badger", na kraju ove sezone odlazi iz Renoa putem Vokinga u novi tim, Meklaren. Nakon mnogo najava prilikom dolaska u Reno, jednostavno nije imao konkurentan bolid, te je ovo manje-više očekivana vest.

Podsetimo se, ova sedmica, a i veliko uzbuđenje u svetu F1, počelo je raskidom saradnje Fetela i Ferarija, što je očekivano pokrenulo lavinu reakcija i spekulacija oko transfera vozača. Prvi na listi, došao je Rikardo.

Vest je stigla danas oko 11 časova, istovremeno sa Rikardovog i Meklarenovog tviter naloga, što je odagnalo svaku sumnju u moguće glasine. Rikardo na kraju sezone napušta Reno i u Meklaren dolazi od sezone 2021. potpisavši višegodišnji ugovor. Društvo u trenutno narandžastom timu iz Britanije praviće mu Lando Noris, kome će to biti treća sezona u "domaćem" timu.

Zek Braun, izvršni direktor Meklarena, nije krio oduševljenje ovim transferom.

"Ugovor sa Danijelom je jedan korak napred u našem dugogodišnjem planu i to će nam doneti novo uzbuđenje u tim, prava kombinacija sa Landom. Ovo je odlična vest za naš tim, partnere i naravno fanove."

"Takođe, želeo bih da pohvalim Karlosa za odličan posao koji je obavio u Meklarenu, veoma nam je pomogao svojim performansama. On je pravi timski igrač i želimo mu svu sreću u njegovoj budućnosti posle Meklarena", izjavio je Braun.