Vurc: Verujem da možemo početi u julu


autor: Aleksandar | datum objave: 10.05.2020.


Vurc: Verujem da možemo početi u julu

©Red Bull Ring

Sa prvih deset trka do 2020. godine, koje su bilo otkazane ili odgođene zbog pandemije COVID-19, Red Bul Ring je postao jedno od retkih mesta koje se smatraju održivim u perspektivi s obzirom na relativno udaljenu lokaciju i poboljšanje zdravstvenog stanja u Austriji.

Pored toga, F1 planira da primenjuje stroge mere biološke bezbednosti kako bi se sprečio izbijanje pandemije u padoku, za koje Vurc oseća da je F1 konačno u stanju da se trka.

"Oni se trude najbolje što mogu i rade to na tipičan F1 sigurnosni način, što je besprekorno", rekao je Vurc za Gardijan. „Vozači su danas uvereni, mogu to samo naglasiti.

„Ono što sada imamo, ideja o sistemu zatvorene petlje na mestu trke zaista je impresivna.

„Osećam se uvjereno da se pravi koraci prave u efikasnom vremenskom okviru i ukoliko se ne poprave vanjske okolnosti, verujem da bismo mogli započeti sezonu 2020. u Austriji u julu.“

Među tim „spoljašnjim okolnostima“, Vurc priznaje da je F1 još uvek na milosti ponovnog porasta virusa, ali veruje da je sport u dobroj poziciji da vodi put sigurnim povratkom u međunarodno takmičenje.

"Navikli smo da radimo po veoma strogim bezbednosnim pravilima koja trke čine tako bezbednim", objasnio je on. „F1 može ponovo biti pionir u ovom pravcu i učiniti ga primerom najbolje prakse za ostale industrije.“