Neverovatno: Helmut Marko želeo je da zarazi svoje vozače Korona virusom


autor: Aleksandar | datum objave: 31.03.2020.


Neverovatno: Helmut Marko želeo je da zarazi svoje vozače Korona virusom

©Red Bull F1

Početak sezone F1 2020. uništila je svetska pandemija. Prvih osam trka u godini su ili odbačene ili odložene. Kako sada stvari stoje, prva trka biće 14. juna u Kanadi. Ipak, to će se verovatnije promeniti u narednim danima.

Više od 700.000 primeraka koronavirusa potvrđeno je širom sveta sa čak 34.000 pronalazaka koji identifikuju bolest, čak 33% ukupnog broja smrtnih slučajeva u svetu došlo je iz Italije.

Uprkos činjenici da istraživači još uvek pokušavaju da otkriju da li povraćaj od infekcije čini pojedinca neupadljivim za njega, Marko je za austrijsku TV emisiju ORF otkrio je da bi infekcijom dva vozača Red Bula i Alfa Taurija, baš kao i članove njegovog mlađeg tima sa krajnjim ciljem da im se stvori imunitet.

„Imamo četiri vozača Formule 1 i osam ili deset juniora“, rekao je. „Ideja je bila da se organizuje kamp u kome bismo mogli da mentalno i fizički iskoristimo to vreme. A to bi bilo idealno vreme za infekciju.

„Ovo su svi snažni mladići zaista dobrog zdravlja. Na taj način oni bi bili pripremljeni kad god akcija krene. I možete biti spremni za ono što će verovatno biti veoma teško kada šampionat jednom počne. "

Međutim, ideju su brzo ugasili ostali članovi tima. "Recimo to ovako, nije dobro primljeno."