Esteban Okon o tajnama Mercedesa: "Nisam znao za DAS"


autor: Aleksandar | datum objave: 24.03.2020.


Esteban Okon o tajnama Mercedesa: "Nisam znao za DAS"

©Mercedes F1

Mercedes koji je osvajao titulu vozača i konstruktora u poslednjih 6 godina, predstavio je DAS tokom ovogodišnjih predsezonskih testiranja. Ova funkcija omogućava vozačima da guraju ili vuku volan da bi promenili ugao prednjih točkova.

"Mercedes ga je dizajnirao nakon što sam otišao"

Francuz je bio test vozač Mercedesa za sezonu 2019. godine. U razgovoru sa francuskim Kanal +, on izražava svoje neznanje o razvoju ove jedinstvene karakteristike pružajući uvid u tajnost nemačkog tima.

Mercedesov test vozač preselio se u Reno kako bi zamenio Nika Hulkenberga. Kao rezultat ovog dogovora, Okon nije uspeo da uđe u fabriku Mercedes krajem godine. Kaže da mu sistem nije bio prikazan tokom boravka u timu. Ovi komentari otkrivaju da je Mercedes to morao držati tajno, samo oni koji su imali ugovore za 2020. godinu bili su svesni razvoja.

Okon kaže da su ga možda smislili vrlo kasno i osmislili ga nakon što je on otišao. To ukazuje da ga je Mercedes sakrilo dok mu je bilo dozvoljeno da poseti fabriku. "Ili su to ili bili vrlo pametni", kaže Okon. Nagovestio je da je Mercedes vešto prikrio tehnologiju od njega, niti govori o guranju ili povlačenju volana dok je testirao sa timom prošle sezone.

Ono što je sigurno moćni Mercedes je još više ojačao, istakao je Okon.