F1 sezona sve kraća i neizvesnija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.03.2020.


F1 sezona sve kraća i neizvesnija

©Formula1.com

Pomeranje letnje pauze na mart i april, uz nadu da će od polovine godine moći da se vozi, po rečima šefa Liberti medija, vlasnika F1 prava Čejsa Kerija, ostavlja šansu da će se odvoziti maksimalno 18 trka, a vikendi bi trjali 2 dana.

Timovi su se u međuvremnu dogovorili da se pravila na menjaju sledeće godine, već da nova era stupi na snagu od 2022 godine. Bolidi će moći da se dorađuju  ako i ne bude ove godine trka, kao i motori, dok je razvoj menjača zamrznut. O pravilima će se ipak još razgovarati.
Zanimljivost je Meklaren za sledeću sezonu planira prelazak na agregate Mercedesa iako je reč o ovogodišnjoj šasiji, odnosno njenoj evoluciji za narddnu godinu.
Formula 1 timovi na ostrvu uključuju se u borbu protiv korona virusa. Svoje inženjerske i tehničke kapacitete stavili su u službu medicine pa će u narednim danima raditi sa univerzitetima i ostalim kompanijama u Velikoj Britaniji raditi na proizvodnji respiratora i delova za iste.

Tim Pantera Azija i dalje planira da se pojavi na gridu sledeće sezone. Da li će ih novonastala situacija ipak naterati da sačakju nova pravila ostaje da vidimo.