Sezona 2020 - timovi, vozači, staze, pravila (3.deo)


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.03.2020.


Sezona 2020 - timovi, vozači, staze, pravila (3.deo)

©Renault F1

Evolucija bolida , pred revoluciju i novu eru 2021. godine, preslikala se i na pravila koja su takođe evoluirala za sezonu 2020. 

Povratak karirane zastave
U sezoni 2019 karirana zastava zamenjena je elktronskim panelom kojim su sudije označavale kraj trke.
Prošle godine smo ipak videli crveni zastavu kada je Žan Alezi mahao u Monci proslavljajući pobedu Šarla Leklekra. Ipak, problema na Velikoj nagradi Japana, kada je panel označio kraj trke krug ranije, prouzrokujući da se rezultati računaju od tog momenta, doveo je do ponovnog uvođenja stare dobre karirane zastave. 
Manje testiranja
Za sezonu 2020 predviđeno je manje testiranja, pa je tako zimski program redukovan sa osam na šest dana. Test tokom sezone je u potpunosti izbačen, ali to neće biti problem za timove jer su bolidi evolucija prošlogodišnjih.
Dobra vest je da mladi vozači (sa dva ili manje Gran prija) imaju priliku da voze minimum jedan dan na postzezonskom testu u Abu Dabiju.
Duža pauza za mehaničare
Dobra vest za mehaničare je da će teoretski uživati u dodatnom satu odmaora u četvrtak i petak. Mehaničarima je zabranjeno da rade na bolidima devet umesto osam sati kako je pravilo glasilo do sad. Timovima je dozvoljeno da prekinu zabranu rada dva puta u sezoni bez kazni.
Ajkulino peraje
Sa pogledom na nova pravila koja će nastupiti od sezone 2021. godine, za predstojeću sezonu timovima je dozvoljeno da naprave malo peraje na poklopcu motora, slično onom koje je imao Meklaren MCL34,  na kome je istican broj vozača, a sve u cilju lakšeg raspoznavanja. Uticaj na a erodinamiku je minimalan, tako da ova promena sigurno neće odlučiti šampionat.
Ublažena pravila i kazne za vaganje i prevremeni start
Pjer Gasli je prošle godine propustio ili zanemario signale displeja koji su ga pozvali na vaganje tokom 2. slobodnog treninga na Velikoj nagradi Azerbejdžana, pa je zbog toga morao da startuje sa linije izlaska iz boksa.
Ove godine sudijama je dato diskreciono pravo i nadležnost da izriču manje strože kazne ako smatraju prikladnim.
Prevremen start do sada je kažnjavan sa kaznom prođi-kroz boks ili sa 10 sekundi stani-kreni kazne. Pravila za 2020. godinu daju sudijama opciju da umanje kazne i dodaju 5 ili 10 sekundi na vreme postignuto u trci.
Bez paravana na testovima
Tradicionalno korišćeni pravani kako bi se tajne i novi delovi što duže krili od konkurenata od ove godine su zabranjeni. Kako bi spektakl za navijače koji dođu na testove bio što bolji FIA je odlučila da zabrani paravene ispred boksa. Timovima je ipak dozvoljeno da prekriju pod bolida, kao i sam bolid ako se iz nekog razloga zaustave na stazi. 
Ferari je prvi kao rešenje za zaobiližanje ovog pravila koristio članove tima koji su se okupljali ispred bolida na vratima garaža. 
Manje metala na prdnjem krilu
Kako bi se smanjio rizik pucanja guma od krhotina pri udesu u kome su stradala prednja krila, ograničena je upotreba metala na prednjem krilu. Prvih 50 mm prednjeg krila od bočnih zakrilaca moraju biti od karbona, a svi metalni umetci koji se koriste za pričvršćivanje elemenata prednjeg krila, dozvoljeni su 30 mm od prednje ivice prve ploče.
Uvodnici- kanali za hlađenje kočnica su sada delovi na spisku
Vazdušni uvodi koji se koriste za hlađenje kočnica sada su delovi koji moraju biti dizajnirani od strane tima, a ne kupljeni od drugog tima ili kompanije, kao i veći deo karoserije bolida.
Manje elektronike koja se meša i pomaže pri startu
Vozačima je u ovoj sezoni data veća kontrola pri startu jer će 90% snage kontrolisti sami vozači pedalom kvačila ili pedalama kvačila. Vozači će imati na raspolaganju prevenciju gašenja i tačku razdvajanja pod svojom kontrolom, ali je dobar start sada još više pod njihovom kontrolom.

Dodatni MGU-K

Dodatni (MGU-K) motor generator kinetčke energije umanjiće broj kazni i poravnati broj tih delova sa ostalim delovima jedinice - (ICE) motor sa unutrašnjim sagorevanjem, (TC) turbo punjač, (MGU-H) motor generator toplotne energije, sad po 3 u šampionatu za svaki deo. Prošle godine zbog ovog dela motora devet od dvadeset vozača je prekoračilo broj dozvoljenih jedinica.

Vozačima je još uvek dozvoljeno da koriste dve jedinice za skladištenje energije (baterije) i dve elektronske jedinice za kontrolu.

Manje goriva izvan rezervoara

Tehnička pravila za 2020 ograničavaju količinu goriva dozvoljenu da bude u vodovima između motora i rezervoara na 250ml umesto 2l koliko je bilo dozvoljeno 2019. godine. Cilj je da se timovi spreče da traže potencijalni benefit od zadržavanja veće količine goriva izvan rezervoara. 
Promena dizajna kaciga

Od 2015. godine pravila su zabranjivala promenu dizajna kaciga zarad lakšeg raspoznavanja vozača. Kvjatu je prošla godine zaprećeno oštrom kaznom ako promeni dizajn kazne za domaću VN Rusije. Sebastijan Fetel je nekada bio poznat po čestim izmenama dizajna kacige. Vest će svakako obradovati i Rikarda, Raikonena i ostale koji su nas iznenađivali  dizajnom za pojedine trke. Tu su sad prilično vidljivi brojevi na bolidima pa je ovo za većinu preoštro pravilo ukinuto. Rikardo je kao što vidite već počeo da se dobro zabavlja i uveseljava nas sve.