Reno i zvanično predstavio RS20


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.03.2020.


Reno i zvanično predstavio RS20

©Renault F1

Rano jutros Rikardo i Okon skinuli su prekrivač sa Renoa RS20.

Nakon prezentacije tima u predsezoni bez prisustva novog izazivača, potom testova u "zimmskoj" crnoj boji, Reno je u Australiji danas predsatvio bolid u bojama za sezonu koja bi trebala početi ovog vikenda. Crna i žuta kolor šema slična je prošlogodišnjoj. Bolid je naravno evolucija prošlogodišnjeg izazivača, anajviše promena vidi se na prednjem delu. Tu je i novi naslovni sponzor kompanija DP Vorld, koja je od velike važnosti za tim kada je u pitanju ostanak u F1. Višegodišnji ugovor trebao bi da popravi, odnosno rastereti budžet tima pred novi Konkord ugovor koji stupa na snagu od sledeće sezone, a po kome bi raspodela novca od prava i nagrada trebala biti "ravnopravnija".

Esteban Okon i Danijel Rikardo nisu održali konferenciju za novinare iz predostrožnosti, usled sada već planetarne pandemije korona virusa.
Siril Abitbul, šef tima dao je izjavu za medije u kojoj je dao upravo akcenat na novog naslovnog sponzora koji će dosta pomoći budžetu u narednim godinama, a tako i "posvećenosti"  Renoa takmičenju u F1.