Sezona 2020 - timovi, vozači, staze, pravila (1.deo)


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.03.2020.


Sezona 2020 - timovi, vozači, staze, pravila (1.deo)

©Formula1.com

U predstojećoj sezoni takmičiće se deset timova, uz novo ime za Toro Roso, koji se od ove godine zove Alfa Tauri. Od vozača na gridu je novi Nikolas Latifi, dok se Esteban Okon vraća na trke nakon jednogodišnje pauze.

Mercedes 

Vozači: Luis Hamilton, Valteri Botas
Sedma titula za Hamiltona i tim svakako su ambicije Hamiltona ali i Botasa koji je prošle godine parirao u prvom delu sezone. Mercedes W11 upravo sa Botasom za upravljačem postavio je najbrža vremena predsezonskih testiranja. Novi DAS sistem kontrole prednjih točkova takođe je impresionirao i frustrirao rivale bez obzira kolika je njegova konačna učinkovitost. Pohod na sedmu titulu za izjednačnje sa legendarnim Šumaherom je plan Hamiltona, a Botas još uvek "planira" osvajanje prve. Finac će i ove godine biti podrška Hamiltonu ukoliko ne dođe do spleta nepredviđenih okolnosti pa braniocu titule sezona iz nekog razloga krene loše, pa on izbije u prvi plan. Tim izgleda spremno, a malo zabrinjavaju kvarovi motora, kako u fabričkom timu, tako i kod partnera ekipe Vilijamsa. Pouzdanost nije na nivou iz prethodnih sezone, bar kad su testovi u pitanju, ali nema sumnje da su problemi detektovani.

Ferari

Vozači: Sebastijan Fetel, Šarl Lekler
Ferari je podbacio u prethodnoj sezoni. Samo se posle letnje pauze činilo da ima odgovor, kada je uvrštena nova specifikacija motora, koja je upravo u predsezoni digla dosta prašine. Da li je bila leglna ili ne, zašto FIA ćuti i hoće li otkriti detalje ili će biti tužbi timova ostaje da se vidi. SF1000 je prikazao solidne performanse na testovima ali ono što smeta je da nije tako dramatično odmakao Hondi, odnosno Red Bulu. Vozačka postava Fetel-Lekler ima sve što bi jedan tim trebao da ima na pohodu ka tituli i skidanju Mercedesa sa trona. Nešto slabija vremena uz okolnosti na stazi mogu se iskopenzovati i baciti Ferari u prvi plan. Ono što ipak nedostaje je timski duh koji se oslikava kroz nejasno stanje Fetela u ekipi, odnosno da li produžava ugovor i da li je i dalje prvi vozač tima. 

Red Bul-Honda

Vozači: Maks Ferstapen, Aleksander Albon
Red bul je svakako u zamahu. Honda je prošle godine pokazala da može da napravi pouzdan agregat, a ove godine je pokazala da performanse neće izostati, pa se Red Bul dodatno približio Ferariju i Mercedesu. Može li Ferstapen do titule? Možda, postoje šanse, nakon tri pobede prošle sezone i treće pozicvije u poretku vozača, ove je zaista šansa veća. Holanđanin je zreliji kao ličnost i naravno kao vozač, zvezda je Red bula u usponu tako da od njega treba očekivati još više. Naravno uz podršku Aleksandra Albona i u odličnom bolid RB16 nekoliko pobeda ne bi trebalo da predstavlja problem. Honda je ove godine spremila dosta jači agregat u odnosu na prethodne sezone tako da je razlika skoro nestala, ako i uopšte postoji. Sigurno je da Ferari neće imati lak posao u odbrani druge pozicije u poretku konstruktora, a i Mercedes je na nišanu. 

Meklaren-Reno

Vozači: Karlos Sajnc, Lando Noris
Kada bi neko Meklarenu ponudio četvrtu poziciju za ovu godinu svakako bi je odmah prihvatili. Mešanje sa rivalima iz vrha biće prilično težak zadatak ali će odbrana pozicije vođe sredine grida biti još teži. Rejsing Point i Reno su prikazali prilično slične performanse na zimskim testovima.
Sajnc, a pogotovu Noris prilično su izgrađeniji vozači ove sezone, tim je restruktuiran tako da se očekuju solidne performanse nakon prikazanog na testovima u Barseloni sa MCL35. Ono što predstavlja hendikep svakako je završetak saradnje sa Renoom na kraju sezone, kao i potpuno nova era u aerodinamici od sledeće godine. Meklaren gubi kontinuitet saradnje sa proizvođačem agregata što će biti mali hendikep, a svesni da ne mogu da se umešaju u sam vrh balansiraće između razvoja ovogodišnjeg bolida i sasvim drugog za novu eru. Najbitnije za tim iz Vokinga svavkako je dobar start sezone u prvih nekoliko trka.

Reno

Vozači: Danijel Rikardo, Esteban Okon 
Nakon četvrte pozicije u pretprošloj reno je planirao četvrtu pozciju i dodatno približavanje vrhu. Ipak, prošla sezona je protraćena, a Mekaleren sa Renoovim motorom je usvojio četvrtu poziciju. Ove godine svakako je cilj četvrta pozicija, a neki podijum svakako bi skinuo veliki pritisak sa tima. Esteban Okon je doveden da osveži ekipu, a prva "žrtva" tapkanja u mestu bio je Niko Hilkenberg, reklo bi se ne zbog rezultata već zbog promene. Okon je doveden da osveži tim, a u Rejsing Pointu je već pokazao šta može.  Pritisak u timu raste, pa je i ostanak Rikarda upitan. RS20 je pokazao solidne performanse na testiranjim ali ne tako impresivne da se može izdvojiti od pretendenata na četvrtu poziciju.

Alfa Tauri-Honda


Vozači: Danil Kvjat, Pjer Gasli
Preimenovani Toro Roso, sa sada imenom modnog brenda Red Bula, pokazao je prilično dobre performanse na zimskim testovima. Gasli i Kvjat u bolidu AT01 upevali su da postave bolja vremena od većine rivala sredine grida. Iznenadni podijum, poput onog kojeg je osvojio prošle godine Gasli na povratku u tim iz Red Bula, svakako je rezultat koji tim priželjkuje. Ipak, ove godine je sredina grida toliko konkurentna da je i pozicija šest u poretku konstruktora pod znakom pitanja. 

Rejsing Point-Mercedes

Vozači: Serhio Perez, Lans Strol
Bolid RP20 već zovu "ružičasti Mercedes". Nos neodoljivo podseća na Mercedes, rivali negoduju i pitaju se da li je Mercedes na kraju ere jednostavno dostavio delove nacrta kupcu pogonskog skopa odnosno motora i menjača. Pritužbe ne bi bile toliko bučne da Perez i Strol nisu postavljali odlična vremena tokom zimskih testova.
Prema prikazanom na Katalunji, Rejsing Point može do pozicie četiri u poretku konstruktora i nekog podijuma, ostaje da se vidi kakvo će stanje biti u Australiji i prvih nekoliko trka.

Alfa Romeo-Ferari

Vozači: Kimi Raikonen, Antnio Đovinaci
Alfa Romeo C39 jedno još jedno je od iznenađenja testiranaj u Barseloni. Drugog dana Raikonen i četvrtog rezervista Kubica, uspeli su da potave najbrža vremena dana. Vozači će svakako imati oruđe da na pojednim trkama ostvare zavidne rezultate, što ne bi trebalo da bude problem za iskusnog Raikonena, dok se od Đovinacija očekuje da "proradi". Kubica mu je pokazao šta može tako da je pritisak svakako na mladom kolegi "Ledenog". Poljak je nakon prelaska iz Viliamsa na mesto rezerviste doveo i sponzora, kompaniju "orlen2, tako da u slučaju loših rezultataĐovinacija, postoji mogućnost da vidimo Poljaka na kjoš nekoj trci. Pomeranje sa pozicije osam, par za jedno mesto u poretku konstruktora, svakako je plan dok bi sve preko toga zadovoljilo Alfa Romeo i ostale sponzore koji prate situaciju i procenjuju da li je dalje učešće unosno ili ne. Zauber je i dalje potpisnik u ugovorima kao konstruktor, a od ove sezone zavisi i da li će se reaktivirati poznato nam ime.

Has-Ferari

Vozači: Roman Grožan, Kevin Magnusen
Turbulentna sezona za Has, nalik na prošlogodišnju kada je došlo do krize rezultat i sponzorstva svakako bi ugrozila ostanak tima u sportu. Raskid ugovora i Afera sa sponzorm Rič Enerdži je nekako i "zaboravljena", ali kriza rezultata nije. Umesto napada na poziciju četiri u poretku konstruktora tim je završio na poziciji devet. Nerazumevanje radnog opsega guma, kao i neverovatan gubitak prijanjaja u samo nekoliko krugova napravili su američkom timu nerešiv problem. Krug na kvalifikacijama na pojedinim trkama i prolazak u samu završnicu nije bio problem, ali je održavanje pozicije i radnog opsega, a samoim tim i pozicije u trci bio katastrofalan. Tim je pokušao da pronađe rešenje ali jednostavno nije uspeo dao samog kraja sezone koju je završio ne pretposlednjem mestu. Pritisak zbog izostanka rezultata prebačen je i na vozače koji su imali i međusobne duele u trkama pa je opšta atmosfera u timu bila prilično napeta. Ipak, sve se rešilo produžetkom ugovora obojici vozača za petu uzastopnu sezonu.
Ipak, Has VF20 nije prikazao značajne rezultate na predsezonskom testiranju, a Džin Has je već najavio da je ovo jedna od godina koja će odlučiti sudbinu tima. Sa postignutim vremenima na testiranju pred Grožanom i Magnusenom je prilično težak zadatak u nastojanju da se pomere sa začelja.

Vilijams-Mercedes

Vozači: Džordž Rasel, Nikolas Latifi
Vilijams je nakon prikazanog prvog dana testa već pobednik, a i svi su ga i proglasili. Nakon katastrofe iz prošle sezone kada je na stazu izašao tek trećeg dana testa, ove godine Rasel je bolid FW43 izvezao na stazu odmah nakon početka testa, "prestigavši" već pripremljeni Meklaren. Odlazak Kubice i gubitak većeg dela sponzora, nadoknadio je pridošli Nikolas Latifi sa brendom Sofina, Lavaca i ostalim. Ipak, petog dana testa postavio je četvrto vreme dana, što govori da on, a i FW43 imaju potencijal. Ono što je za ekipu svakako bitno je da su u "miksu" i da su bodovi mogući, a ne splet okolnosti pod kojim je Kubica osvojio jedini prošlogodišnji i tako "spasao čast" legendarnog tima. Rezulatai testiranja pokazuju da Rasel može do svojih prvih bodova u F1, a možda i debitant Latifi. Pomak sa pozicije deset svakako je poželjan ali realno teško ostvariv. 

Sva predviđanja ipak uzmite sa rezervom. Timovi u Australiju svakako donose nove aero delove, a tu će prikazati i pune performanse svojih izazivača.