Nakon Kine i Velika nagrada Vijetnama pod pretnjom zbog epidemije korona virusa


autor: Aleksandar | datum objave: 13.02.2020.


Nakon Kine i Velika nagrada Vijetnama pod pretnjom zbog epidemije korona virusa

©Vietnam F1

Bliskost Hanoja sa Kinom ukazala je na opasnost da se novi koronavirus proširi na glavni grad Vijetnama, koji bi 5. aprila trebalo da bude Velika nagrada.

Napredak ne izgleda dobro za Formulu 1. Takođe za koordinatore Velike nagrade Vijetnama čije grupe radnika završavaju krug i infrastrukturu scene.

Štaviše, ograničenja putovanja u Kinu i jugoistočnu Aziju nakon epizode infekcije mogla bi osloboditi propast logistike Formule 1 za kolo otvaranja sezone u Melbournu u Australiji. Značajni vazdušni terminali i centralne tačke u okrugu povećavaju procene suprotstavljanja što bi na taj način moglo da uznemiri putovanje i postupanje sa teretom.

FIA je u sredu dala najavu zahtevajući da se drži neprekidnih informisanja o poboljšanjima.

Posle epidemije korona virusa koja je izbila početkom godine i do danas je uglavnom zahvatila Kinu. FIA pomno prati nastalu situaciju sa relevantnim vlastima i klubovima članicama, pod vođstvom predsednika Medicinske komisije FIA, profesora Džerarda Salijanta.

„FIA će oceniti kalendar svojih narednih trka. Ako je potrebno, preduzmite bilo kakve mere potrebne da pomognete zaštiti globalnu auto-moto zajednicu i širu javnost. "

Kevin Magnusen, smatra da Vijetnam može biti otkazan, kao i da je to moguće. To bi ostavilo jaz od šest nedelja u kalendaru za 2020. godinu.

„Moraćemo da vidimo“,

„Vijetnam je pred Kinom (u kalendaru), pa ćemo morati i da pazimo na to. Šteta, ali za nas to znači mini odmor, "rekao je Magnusen.

Navodno je gubitak prihoda F1 usled otkazivanja kineskog GP-a oko 30 miliona dolara. Taj bi se broj udvostručio ako sada slijedi Vijetnam.