Meklaren predstavio svog aduta MCL 35


autor: Aleksandar | datum objave: 13.02.2020.


Meklaren predstavio svog aduta MCL 35

©McLaren F1

Ekipa Meklaren danas je predstavila svoj bolid pod nazivom MCL 35.

MCL 35 biće poslednji kojeg će pogoniti Renoovi motori jer se ekipa Meklarena već sledeće godine vraća  Mercedesovim motorima.

Istorijski britanski tim kreće u 2020. godinu želeći nastaviti zamah nakon što je impresivna sezona videla da su završili na čelu sredine četvrto mesto u prošlogodišnjem prvenstvu konstruktora.

Na putu ka tom rezultatu 2019. godine je Meklaren postigao i prvo postolje u Formuli 1, prvo još od 2014. godine, nakon što je Karlos Sajnc, nasledio treće mesto u Brazilu, nakon odlike sudija.

Španca je podržao mladi Britanac Lando Noris, koji se u svojoj debitantskoj godini pojavio kao favorit obožavalaca zbog svog zabavnog pristupa i bio jedan od najaktivnijih pokretača na društvenim medijima.

Na stazi, loša sreća bi sakrila njegove snažne nastupe na nekoliko trka, ali sada 20-godišnjak može izgledati kao da se nastavlja u svojoj drugoj godini na stazi.

Bolid je ostao u prepoznatljivim bojama iz prethodnih sezona, a ono što je primetno je povećan broj sponzorskih natpisa, među kojima su i novopridošli Junilevr, aviokompanija FAI, audio oprema Klipš, "aj ti" kompanije Majndmejz, Splank i već poznati sponzori Haski, Estrela Galicija, Hilton, Britiš Ameriken Tobako, Van Plas, Rišar Mil..

Kao i mnogi timovi, Meklaren će krenuti u 2020. godinu jednim okom već na glavnim promenama pravila sledeće godine, ali ponavljanje njihovog rezultata „najbolje od ostatka“ veoma je visoko na listi ambicija.