Maglovita prezentacija Renoa RS20


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.02.2020.


Maglovita prezentacija Renoa RS20

©Renault F1

Dok je Red Bul na Silverstonu sa RB16 odvozio prve kilometre, Reno je u Parizu predstavio tim bez fizičkog prisustva bolida. Francuski proizvođač nije želeo da prikaže bolid, fanovi nisu mogli da se uključe u i gledaju prenos uživo, a na samoj prezentaciji prikazane su samo digitalne, kompjuterski renderovane slike, odnosno delovi bolida u bojama za testiranje.

Cilj tima je biti "najbolji od ostalih", odnosno pozicija 4 u šapionatu uz neki podijum po mogućstvu. Šasija RS20 razvijena u Enstonu, uz agregat I-Tek 20 koji je spremio odsek za agregatae iz Viri-Šatijonu.
I dok je izostalo prisustvo bolida na okupu je bio tim - vozači Danijel Rikardo i Estebano Okon, direktor Sirilom Abitbul, izvršni direktor Marcin Budkovski, pridošli direktorom zaduženim za šasije i motor Pet Fraj i Remi Tafin, kao i specijalni savetnik Alen Prost.
Abitbul se na prezentaciji osvrnuo na izazove koji su pred timom jer se već priprema za ovu eru koja počinje sledeće sezone, dok se iz ove sezone mora izvućći dobar rezultat.
Pomenuti su i najbitiniji sponzori i partneri: Kastrol, mafre, Dupon, Infiniti, Majkrosoft, Eurodatakar, Bel&RosLe kok sprtif, RCI....