BMV isključuje povratak u F1, naglašava tešku borbu za privlačenje novih proizvođača


autor: Aleksandar | datum objave: 11.02.2020.


BMV isključuje povratak u F1, naglašava tešku borbu za privlačenje novih proizvođača

©BMW

Nemački proizvođač uživao je uspeh kao dobavljač motora kod kompanije Vilijams početkom 2000-ih pre nego što je kupio Zauber da pokrene sopstveni radni tim 2006. godine.

2008 se pokazala najboljom godinom na mreži, zauzevši treće mesto na tabeli Konstruktora i zabeleživši 1-2 sa Robertom Kubicom i Nikom Hajdfildom u Kanadi.

Krajem 2009. godine, BMV je tim prodao nazad Peteru Zauberu i potpuno se izvukao iz F1 da bi se fokusirao na turnejske serije automobila poput DTM-a.

Njihov najnoviji moto našao se u Formuli E na početku Sezone 5 u partnerstvu sa Andreti Autosport.

I uprkos činjenici da je F1 napravio velike promene za 2021. godinu, delom u nadi da će privući nove proizvođače, kompanija i dalje ostaje nezainteresovana zbog trenutne situacije sa motorima.

"V6 turbo hibrid nema nikakve veze sa onim što radimo u [putnoj] proizvodnji automobila," izjavio je za AutoBild trkački šef BMV-a Jens .

„Iz inžinjerske perspektive, kažem, divim se onim što rade u Formuli 1, ali tehnologija nema nikakve važnosti za put“.

Ti komentari su udar čekića na šefove F1, koji su takođe videli kako je Porše izabrao formulu E tokom povratka na „vrhunac moto sporta“.

Ali istina je u vremenu kada svaki veliki proizvođač automobila ide na električni pogon, izgleda da hibrid gotovo ne ide iz mode.

A budući da F1 ne očekuje da promene svoje propise o motorima do 2025. godine, očajnički će želeti da Mercedesi, Ferari, Honda i Reno ostanu u vozilu.