Red Bul zatvorio vrata Fernandu Alonsu


autor: Aleksandar | datum objave: 09.02.2020.


Red Bul zatvorio vrata Fernandu Alonsu

©Red Bull F1

 Grozna radio poruka dvostrukog svetskog prvaka iz 2015. godine koštala ga je skupo. Alonso (38) je nedavno objasnio poruku - rekavši da je bila posledica frustracije, ali šteta je učinjena.

Štaviše, Alonsov ispad na Velikoj nagradi Japana 2015. nije ispao previše dobro kod Honde. Kao odmazdu, japanski proizvođač navodno je sprečio Alonso da sedi u sedištu Indi 500 zajedno sa Andretijem. Ali Honda se nije zaustavila na tome, barem prema Helmutu Marku. Austrijanac je otkrio da bi Alonso koji se pridružio Red Bulu bio blizu "nemogućeg" s obzirom na njegovu vezu sa Hondom.

Teško otkriće za Španca, koji je ranije tvrdio da je spreman za povratak u F1. Marko je, međutim, objasnio da Honda nije jedini razlog što nije prihvatio Alonsa. Uz to, Austrijanac je tvrdio da bi potpisivanje Alonsa bilo protiv programa Red Bulovog programa za mlade vozače.

Helmut Marko vodi program Red Bul za mlade vozače, koji nadgleda potencijalne vozače koji se kreću kroz niže formule. Prema Markovim rečima, Red Bul tradicionalno potpisuje mlade vozače iz svog programa. Davanje Alonsu mesta u timu predstavljalo bi odstupanje od Red Bulove filozofije.

"Kako danas stvari stoje, povratak Fernanda Alonsa sa Red Bulom je apsolutno nemoguće zamisliti."

„Postoje dva razloga za to. Prvo, postoji veza između Alonsa i Honde, koja je po mom mišljenju prilično narušena.

„I drugo, naša cela struktura Formule 1 zasnovana je na našem juniorskom programu, što znači da se naši mladi talenti prelaze u gornju kategoriju trkača.“

„Da smo prihvatili Alonsa, on bi bio najstariji vozač na mreži. To bi bilo u suprotnosti sa našom čitavom filozofijom. "