Vilijams preko Latifija do novih sponzora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.01.2020.


Vilijams preko Latifija do novih sponzora

©Williams F1

Slavni Vilijams je u poslednjih nekoliko sezona na začelju. Usled loših rezultata sve teže dolazi i do izdašnijih sponzora pa se na sve načine "dovija" kako bi došao do novca. Nedavno je prodat i većinski udeo u ćerki firmi Vilijams inženjering, a odlaskom Kubice otišao je i njegov sponzor, poljska naftna kompanija PKN Orlen, koji je sada sponzor Alfa Romea. Otišli su takođe i Junilevr, kao i tri manja sponzora - Simantek, Omnitjud i Tata komjunikejšns, naravno usled loših rezultata tima.

Nikolas Latifi preko očeve kompanije Sofina fuds "upumpaće" u tim oko 40 miliona dolara. Kanadski biznismen, multimiliner, Nikolasov otac, Majkl Latifi, 2018. godine kupio je udeo u Meklarenu vredan 350 miliona dolara, a sada novcem svojih kompanija pomaže Vilijams odnosno Nikolasovu karijeru.
Latifi bi trebao u tim da preko Sofine donese u tim oko 40 miliona dolara. Sofina fuds je jedna od vodećih kompanija u sektoru hrane na tržižtu Kanade, treća po veličini. Deo tog novca doneće i italijanski brend kafe Lavaca, lični sponzor Latifija, a čiji je je Sofina fuds ekskluzivni distributer za tržište Kanade.
Sledeći sponzor koga Latifi dovodi je Kraljevska banka Kanade - RBC. On je ambasador ove banke još od 2014. godine.

U ovim teškim godinama za Vilijams, sponzori su osnova za opstnak slavnog tima, a ova godina trebala bi biti i godina konsolidacije pred novu eru od 2021. godine.