Ferstapen produžio ugovor sa Red Bulom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.01.2020.


Ferstapen produžio ugovor sa Red Bulom

©Red Bull F1

Nizozemski as ostaje veran Red Bulu do kraja 2023. godine nakon dogovora o produžetku ugovora. Ferstapenov prethodni ugovor isticao je na kraju sezone 2020 ali je ipak produžio ugovor sa timom i tako prekinuo spekulacije o navodnom prelasku u Mercedes. Uspešan start saradnje Red Bula sa Hondom takođe je pomogao da mladi as ostane u timu.

"Zaista sam srećan zbog produžetka partnerstva sa timom. Red Bul je verovao u mene i pružio mi priliku da započenem F1 karijeru i na tome sam zauvek zahvalan. Tokom godina rastao sam kao vozač sjedinjujući se sve više sa timom i pored strasti koju svi u timu imaju, zaista je uživanje raditi sa ovom grupom ljudi."
"Dolazak Honde i napredak koji smo napravili zajedno u poslednjih 12 meseci daje mi još veću motivaciju i veru da možemo pobeđivati zajedno. Poštujem način rada Honde i Red Bula, svi daju sve od sebe kako bi uspeli. Želim da pobeđujem sa Red Bulom, a naš zajednički cilj naravno je da osvojimo šampionat.", rekao je Ferstapen. 
"Produžetak ugovora sa Maksom je fantastična vest. Uz promene na horizontu koje nas očekuju od 2021, kontinuitet u što više oblasti je ključan. Maks se dokazao kao jaka karika tima i on veruje u naše partnerstvo koje smo učvrstili sa Hondom.", rekao je Kristijan Horner, šef Red Bula.
Ferstapen je drugi vozač, koji je potpisao višegodišnji ugovor sa timom, a pre njega to je uradio Lekler u Ferariju.