Lekelr zadržao treće mesto uz kaznu od 50000 evra, Fetel peti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.12.2019.


Lekelr zadržao treće mesto uz kaznu od 50000 evra, Fetel peti

©Ferrari F1

Lekelr je desetim podijumom završio sezonu. I pored istrage u vezi količine goriva i utvrđenog prekršaja kada su pravila vezana za gorivo u pitanju, zadržao je treću poziciju ali uz kaznu od 50.000 evra.

"Nikada nisam mogao da zamislim ovako moju prvu sezonu u Ferariju. U uslovima zadovoljstva kao vozač, divno je bilo imati priliku završiti godinu sa nekoliko pol pozicija i pobeda. Sa druge strane, uvek težiš nečemu više, i uvek postoji nešto što možeš da uradiš bolje. Uopšte, mislim da je bila pozitivna sezona za mene. Naučio sam mnogo i zahvalan sam celom timu za svu podršku i težak rad.“

„Današnja trka nije bila laka. Startujući sa poziicje 3, znao sam da  moram pobediti da bih povratio treću poziciju u Šampionatu vozača, pa sam dao sve od sebe. Nažalost, danas mi nije uspelo. Provešćemo neko vreme radeći na našem tempu trke ove zime. Bili smo veoma jaki u kvalifikacijama ove godine, ali imamo prostora da unapredimo naše performanse u trci. U svakom slučaju, lepo je zaokružiti sezonu sa podijumom i imati sada malo slobodnog vremena. Siguran sam da posle nekoliko dana vraćanje trci će biti sve o čemu ću razmišljati i već se radujem povratku u Melburn.2, rekao je Lekler.
 
"Na startu nisam imao nigde da prođem, a činjenica da DRS nije radio nije pomogla, zato što sam imao prednost sa gumama nad Ferstapenom, koja je nestala kasnije u stintu. Posle prvog pit stopa nisam bio konkurentan i morao sam u pit opet. U tom trenutku izgubio sam dva mesta i jedino sam bio u mogućnosti da povratim samo jedno, zato što je danas Mercedes bio jednostavno veoma brz.“
„Sve u svemu nismo imali godinu kakvoj smo se nadali. Razlozi su jasni i lekcije su naučene tako da sada moramo da ih iznesemo na sto. Mislim da kao tim moramo da rastemo, ali moram da kažem da ova godina nije bila idealna iz mog ugla, čak iako ne mislim da nije bila toliko loša kao što izgleda. Bilo je puno malih stvari koje su možda doprinele da se ne dobije sjajna slika na kraju. Znam da mogu bolje, to je sigurno cilj za sledeću godinu, napraviti korak napred. Srećom, imaćemo snažan paketsa kojim ćemo biti u mogućnosti da se borimo sa našim protivnicima. Sada ću se fokusirati na test i onda ću biti srećan da se malo odmorim.", rekao je Fetel.

Ferari je drugi u šampionatu konstruktora sa 504 boda. Lekler je zauzeo poziciju 4 u poretku vozača sa 264 boda, dok je Fetel na poziciji 5 sa 240 bodova.

Koautor: Katarina Rajević