Sajncov najbitniji bod u šampionatu, Noris osmi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.12.2019.


Sajncov najbitniji bod u šampionatu, Noris osmi

©McLaren F1

Karlos Sajnc je osvajanjem boda odnosno desetog mesta na trci došao do šeste pozicije u generalnom poretku vozača.

"Presrećan sam. Cilj ovog vikenda bio je osvajanje pozicije 6 u poretku vozača, uspeli smo da ga ostvarimo. Trka nije bila ni malo laka, velika gužva tokom svakog stinta uz start na mekim gumama. Odradili smo strategiju sa dva servisa znajući da će me staviti u delikatnu poziciju ali takođe i da mi je to jedina šansa. Uspeo sam da sustignem Hilkenberga, pokušao sam preticanje koje nikada neću zaboraviti. Veoma sam zadovoljan sezonom i ekstremno zahvalan svim članovima tima. Hvala svima!", rekao je Sajnc.

Noris je do poslednjeg kruga držao poziciju 7. Međutim u krivini 11, Perez, koji ga je već nekoliko krugova pratio, na dosta svežijim pneumaticima, uspeo je da ga presigne i tako uz poziciju u trci preotme i poziciju 10 u generalnom plasmanu.
"Prilično dobra trka, imao sam dobar start. Mučio sam se malo na mekim gumama napravivši grešku pri samom kraju stinta, potom sam blokirao točkove što je dodatno oštetilo pneumatike, pa sam morao ranije na servis od planiranog. Generalno mislim da sma odradio dobar posao po pitanju trošenja guma. Imao sam dobre borbe i mogao da pretičem kada je trebalo. Jedina greška pored ove koju sam napravio u prvom stintu je u trenucima kada me je pretekao Perez. Duelu sam prišao sa mnogo rezerve, nisam hteo da rizikujem. Imao je više hrabrosti i pretekao me je u najbitnijem trenutku. Bila je ovo duga sezona i generalno sam zadovoljan. Napravili smo dosta pomaka i prilično sam uživao. Kao tim odradili smo izvanredan posao i sa nestrpljenjem očekujem sledeću sezonu. Hvala svima u timu jer su mi debitantsku sezonu učinili prilično "kul"!, rekao je Noris.
Meklaren je sezonu završio na poziciji 4 u poretku konstruktora sa 145 bodova. Sajnc je na poziciji 6 u poretku vozača sa 96 bodova, a Noris na poziciji 11 sa 49 bodova.