I zadovoljstvo i razočaranje u Toro Rosu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 01.12.2019.


I zadovoljstvo i razočaranje u Toro Rosu

©ToroRossoHonda

Iako nije odustao, može se reći da je Pjer Gasli trku za VN Abu Dabija završio u prvom krugu, dok je Danil Kvjat na kraju došao do devetog mesta i bodova.

Gasli je na početku trke učestvovao u incidentu iz koga je izašao sa slomljenim prednjim krilom. Strol je udario u zadnji deo njegovog bolida, a onda je Gasli, tako odgurnut, udario u zadnji deo Perezovog bolida. Nakon ovoga je  usledio jako dugačak pit stop. Na kraju je završio na osamnaestom mestu.

„Stvarno sam se radovao današnjim borbama. Danil je pokazao da smo imali tempo i mogla je ovo biti uzbudljiva završnica sezone. Nažalost, moja trka je bila gotova u prvom krugu kada sam bio udaren od pozadi i pri tome gurnut u bolid ispred, pri čemu mi se slomilo prednje krilo. Nakon zamene sam zaostajao za krug i frustrirajuće je biti na stazi a ne biti u mogućnosti da se borite sa bilo kim nego se samo nadati bezbednosnom autu. Šteta je što je poslednja trka sezone završena ovako.“, izjavio je Gasli.

Kvjat je vozio dugačak prvi stint, ostao je na stazi duže od svih ostalih, i takva strategija je dobro ispala. Na kraju je, sa svežim gumama, obišao Sajnca i Hilkenberga i završio trku na devetom mestu.

„Na dobar način sam završio sezonu. Onaj prvi stint je verovatno bio najbolji stint u mom životu, vozio sam kao da sutra ne postoji! U svakom krugu sam bio brži od vozača oko mene i dobro sam se osećao u bolidu. Sve je išlo tačno po planu, strategija nam je bila fantastična i dobro smo podesili bolid za trku. Možda smo radi toga juče malo i žrtvovali kvalifikacije, ali danas smo uspeli da sve uradimo kako treba. Želeo sam da sezonu završim zaista dobrom trkom, i sjajno se osećam što sam je završio na ovaj način.“, rekao je Kvjat.

Toro Roso je ovu sezonu završio na šestom mestu, osvojivši  85 poena.