Perez sedmi u Abu Dabiju, Strol odustao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.12.2019.


Perez sedmi u Abu Dabiju, Strol odustao

©Racing Point F1

Serhio Perezje u samoj završici trke uspeo da prestigne Norisa i tako preuzme od njega bodove i poziciju 10 u generalnom plasmanu vozača.

"Prvi deo moje trke je bio malo zbrkan. Primio sam veliki udarac od Gaslija još u prvom krugu, što je dovelo do gubitka pozicije, pretekao me je Magnusen. Zato što DRS nije bio omogućen još na startu, izgubili smo malo vremena iza njega, ali sam ga pretekao i bez DRS-a. Posle dugog prvog stinta, morali smo da poguramo snažno da bi stigli grupu rivala. Imali smo snažan završetak trke i moj zadnji krug u kom sam prestigao Norisa u krivini 11 bio je jedan od najboljih u mojoj karijeri. Šest poena koje smo osvojili značilo je da sam završio u prvih 10 u Šampionatu vozača i zadovoljan sam sa tim što smo uradili. Ne mogu već da dočekam početak sledeće sezone.“, izjavio je Perez.
 
Lens Strol nije završio trku zbog problema sa kočnicama i prednjim krilom. 
"Imao sam kontakt u prvom krugu sa Gaslijem i morao sam u pit zbog štete na mom prednjem krilu. Posle toga izgubili smo poziciju, jurio sam kako bi se vratio u poredak i bilo je veoma teško da se vratim u trku. Istraživali smo strategije i dva puta sam stao, ali kada rano izgubiš previše vremena na menjanje prednjeg krila, teško je oporaviti se. Nažalost, imali smo problem sa kočnicama pa smo morali da vidimo šta je krenulo naopako jer sam se mučio da zaustavim auto. Zbog toga smo se povukli. Sve u svemu, veoma razočaravajuća trka.“, rekao je Strol.

Rejsing Point je na poziciji 7 u poretku konstruktora, a u poretku vozača Perez je zauzeo poziciju 10 sa 52 boda, a strol poziciju 15 sa 21 bodom.

Koautor: Katarina Rajević