Reno bez bodova na završnoj trci sezone


autor: Milena Nikolić | datum objave: 01.12.2019.


Reno bez bodova na završnoj trci sezone

©RenaultF1

Oba vozača Renoa su značajan deo trke bili među prvih deset. Strategije su bile različite – Rikardo je otišo u boks ranije, dok je Hilkenberg sačekao. Nijedna strategija nije krenula u dobrom smeru pa je na kraju odlučeno da Rikardo pređe na taktiku sa dva zaustavljanja, međutim bilo je kasno da posle toga Australijanac nadoknadi izgubljeno vreme. Hilkenberg se dugo držao na desetom mestu, međutim u završnici je to mesto preuzeo Karlos Sajnc.

Ovo je za Nika Hilkenberga bila poslednja trka sa Renoom, a možda i poslednja u Formuli 1.

„Šteta je što danas nismo osvojili bodove. Strategija sa jednim zaustavljanjem je bila problematična, na kraju su gume degradirale veoma brzo. Ipak, tempo je bio dobar i borili smo se do samog kraja. Bila je ovo moja poslednja trka sa timom. Prošao sam kroz cilj sa pozitivnim osećanjima. Imao sam dobre tri godine sa ovim timom i zbližili smo se kao porodica. Zahvalan sam timu i za uspone i za padove kroz koje smo prolazili zajedno i želim im mnogo uspeha u budućnosti.“, izjavio je Hilkenberg.

Rikardo je generalno zadovoljan sezonom, a za samu trku kaže da nije bila posebna.

„Za mene je ovo bila prilično uobičajena trka. Bilo je malo problema na tvrdim gumama nakon pit stopa, što je šteta, pokušao sam na kraju da na bržim gumama nadoknadim izgubljeno, ali ponestalo mi je vremena. Ipak, gledajući širu sliku, pozitivno je to što smo uspeli da osvojimo peto mesto u šampionatu konstruktora što nam je i bio cilj. Optimistični smo i radujemo se sledećoj sezoni.“, rekao je Rikardo.

Reno je ove sezone osvojio ukupno 91 bod – Hilkenberg je timu doneo 37 a Danijel Rikardo 54 poena.