Hamilton pobedom završio sezonu, Botas na korak do podijuma


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.12.2019.


Hamilton pobedom završio sezonu, Botas na korak do podijuma

©Mercedes AMG F1

Luis Hamilton 11. pobedom sezone stavio je pečat na uspešnu godinu. Dominirao je trkom od starta sa pol pozicije pa do njenog završetka.

"Kakav način za završetak sezone. Bili smo jaki kao tim tokom celog vikenda, a Valteri je takođe odradio odličan posao. Zahvalan sam svima jer su nastavili posvećeno da rade odličan posao i da zajedno dižemo lestvicu. Podrška tima bila je neverovatna, veliko hvala svima. Ovo je bila najbolja sezona u kojoj smo najviše porasli kao tim i nadam se da nas to stavlja u dobru poziciju za izazove koji slede u nardnoj sezoni. Imao sam nekoliko dobrih trka sa Valterijem, Maksom i Šarlom ove sezone, a sledeće očekujem još žešću konkurenciju. Momci su radili neumorno kako bi podigli lestvicu, tako da nemam iluziju da moram da uradim isto tokom zime. Osećam se sveže i sa nestrpljenjem očekujem izazove sledeće sezone", rekao je Hamilton.

Botas je startovao sa začelja usled kazne zbog zamene agregata ali je do kraja trke stigao do pozicije 4. Lekler je bio sledeća meta ali je ipak trebao još krug ili dva da se napadne za treće mesto.
"Bio je ovo lep način za završetak sezone. Dobra trka za mene uživao sam prestižući rivale. Mislim da nisam mogao da izvučem više iz bolida danas. Bili je veoma blizu na kraju ali nije bilo dovoljno da prestignem Šarla za podijum. Početak trke nije bio baš najsrećniji jer DRS nije funkcionisao pa sam se teže probijao napred. Ipak, uspevao sam da prestižem i produžim prvi stint na srednje tvrdim gumama, što me je generalno postavilo u bolju poziciju. Ovo je bila moja najbolja sezona do sada, u dosta sam boljoj poziciji u poređenju sa prethodnom godinom tako da gledam napred i želim da napadam i u sledećoj sezoni.
Hamilton je osvojio šampionat uz 11 pobeda  i 413 bodova. Botas je drugi u šampionatu sa 326 bodova.