Latifi potvrđen u Vilijamsu od sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.11.2019.


Latifi potvrđen u Vilijamsu od sledeće sezone

©Williams F1

Nikad brže kompletiran grid za narednu sezonu. Timovi obično do polovine zime ne završe sa transferima vozača, pa čak i do prvih zimskih testova. Ova godina je izuzetak. Sezona još nije završena , a već su poznate sve vozačke postave. Objavom Vilijamsa, odnosno potvrdom da će rezervista Nikolas Latifi zameniti Roberta Kubicu na mestu drugog vozača, kompletirane su postave za sezonu 2020.
"Oduševljen sam jer ću sledeće godine napredovati za korak i imati ulogu vozača trka. Neizmerno sam uživao u radu sa timom tokom ove godine podržavajući ih u razvoju bolida, asistirajući gde god sam mogao - na stazi i u fabrici. Nestrpljivo očekujem novu avanturu u timu i uzbuđen sam jer ću debitovati na Velikoj nagradi Australije sledeće sezone", rekao je Latifi.
"Zadovoljstvo mi je da objavim da će Nikolas od sledeće godine iskoračiti u ulogu vozača i biti partner Džordžu (Rasel). Svi iz Vilijamsa smo impresionirani onim što je postigao ove godine u F2 šampionatu uz obaveze koje je imao u timu i posao koji je odradio iza scene. Nikolas se pozicionirao kao uvaženi član Vilijamsa i unapred se radujemo njegovom iskoraku u novu ulogu uz naš plan da se borimo za povratak u sredinu grida." rekla je Kler Vilijams, šefica tima iz Grouva.
Ova potvrda znači da Niko Hilkenberg definitivno napušta Formulu 1 nakon trke u Abu Dabiju. Nemac je debitovao upravo za Vilijams 2010.