Rikardo osvojio bodove u Brazilu, Hilkenberg imao manje sreće


autor: Milena Nikolić | datum objave: 18.11.2019.


Rikardo osvojio bodove u Brazilu, Hilkenberg imao manje sreće

©RenaultF1

Danijel Rikardo je uspeo da trku za VN Brazila završi u bodovima dok je Niko Hilkenberg bio lošije sreće.

Rikardo je već na početku imao problema, pri kontaktu sa Magnusenom mu je oštećeno prednje krilo pa je morao u boks, a dobio je ovom prilikom i kaznu od pet sekundi dodatnog vremena. Ipak, uspeo je da sa začelja dođe do sedmog mesta, dobrim delom zahvaljujući bezbednosnom autu.

„Nakon incidenta na početku sam mislio da nema šanse da dođemo do sedmog mesta, tako da sam zadovoljan. Preuzimam odgovornost za kontakt sa Kevinom. Bilo je tesno, ali ja sam taj koji je udario njega zbog čega se okrenuo. Nekada ovakvi potezi prođu, ali nekad dođe do kontakta. Tada mislite da je trka gotova, ali mi smo nastavili hladne glave i uspeli da dođemo do dobrog rezultata. Restarti su bili zabavni i dobar je bio osećaj tamo na stazi. Preostala je još jedna trka i uzbuđen sam zbog toga.“, rekao je Rikardo.

Mnogi vozači su nakon trke bili pod istragom, pa se zahvaljujući tome nakon konačnih odluka Rikardo našao na šestom mestu.

Hilkenbergu ni vozila bezbednosti nisu bila od pomoći. Imao je dosta problema sa medijum gumama, a „odslužio“ je i on kaznu od pet sekundi dodatnog vremena – zbog preticanja dok je bezbednosni auto bio na snazi.

„Ja zapravo ne znam šta se desilo, jednostavno nisam mogao da napravim nikakav napredak u trci. Bilo je uzbudljivo na kraju, bilo je zabavno boriti se, ali prosto nije bio moj dan. Ovo pokazuje koliko su kvalifikacije važne i koliko su veće šanse za napredovanje ako imate bolju startnu poziciju.“, izjaio je Hilkenberg koji je trku za VN Brazila završio na petnaestom mestu.