Rezultat sezone za Alfa Romeo


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.11.2019.


Rezultat sezone za Alfa Romeo

©Alfa Romeo F1

Pored Gaslija i Sajnca na podijumu i vozači Alfa Romea priredili su iznenađenje plasmanom na pozicije 4 i 5. Rezultat ih je doveo u poziciju za borbu za poziciju 6 u poretku konstruktora, a raspplet će se svakako odigrati u Abu Dabiju.

"Odličan je osećaj proslavlajti najbolji rezultat tima u ovoj sezoni. Pozitivan dan, konačno smo ostvarili rezultat koji smo dugo očekivali i naporno radili. Imali smo dosta mirnu trku do same završnice. Malo sam raočaran jer nisam mogao da obiđem Sajnca jer se na kraju ispostavilo da je ta pozicija donela finalno mesto na podijumu. Imali smo brzinu, imao sam i dva napada ali nisam uspeo da ga obiđem. Na kraju uvek želite malo više. Sve usvemu dobar rezultat tima sa oba bolida", rekao je Raikonen.
Đovinaci je potvrdio da produžetak ugovra od strane tima nije bio greška. Peto mesto je njegov najbolji rezultat dosadašnje karijere.
"Srećan sam zbog sebe i tima. Imali smo odličnu trku. Fantastičan način da proslavim moj novi ugovor sa oba bolida u bodovima. Imali smo odličan start, najbolji ove sezone. Napredovao sam za tri mesta i ušao u prvih deset ali sam potom imao dosta posla. Strategija je bila odlična, restarti su dosta uticali na ishod. U drugom sam bio pod pritiskom od strane Rikarda. Poslednjih deset krugova bili su haotični ali sam uspeo da sačuvam poziciju. Svi u timu su obavili odličan posao, možemo biti zadovoljni našim rezultatom. Iz trke u trku se popravljavamo i sada fokus moramo premestiti na Abu Dabi kako bi sezonu završili na najbolji način", rekao je petoplasirani Đovinaci.