Alfa Romeo potvrdio Đovinacija za sledeću sezonu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.11.2019.


Alfa Romeo potvrdio Đovinacija za sledeću sezonu

©Alfa Romeo F1

Slobodnih mesta za sledeću sezonu u F1 timovima sve je manje. Ostalo je da Vilijams, Rejsing Point i Toro Roso potvrde postave koje se već pretpostavljaju pa da se tržište zatvori. Potvrdom Đovinacija, Alfa Romeo je kompletirao svoju vozačku postavu, pa će maladi pilot voziti i drugu sezonu sa legendarnim Kimijem Raikonenom.

"Srećan sam jer ostajem u timu i u sezoni 2020-e. Veoma sam zahvalan na nivou podrške koju sam dobio u svojoj prvoj kompletnoj F1 sezoni. Svi u timu su od početka uz mene i veoma se radujem nastavku naše saradenje."
"Dosta toga smo naučili u ovoj sezoni, ubeđen sam da možemo napraviti veliki korak napred sledeće sezone. Ja više neću biti novajlija tako da za mene neće biti izgovora. Želim da budem konkurentan od samog starta sezone i opravdam ukazano poverenje", rekao je Antonio Đovinaci.

Šef Alfa Romea, Frederik Vaser, koji ceni  Đovinacijev rad u prethodnom periodu, takođe je zadovoljan nastavkom saradnje u sezoni 2020.

"Antonio je odradio dobar posao ove godine i veliko mi je zadovoljstvo da mogu da potvrdim da će ostati u Alfa Romeu u sezoni 2020. Brzo se uklopio u tim i konstantno napredovao kroz svoju prvu celovitu sezonu u sportu, tako da jedva čekamo da pokaže svoj pun potencijal u našem nastavku saradnje. Pozicionirao se odmah kao brz vozač, čak i pored  klupskog kolege Kimija Raikonena, tako da očekujemo da se i dalje razvija kako njegovo iskustvo bude raslo. Njegov tehnički izveštaj, radna etika i pozitivan pristup pomoćiće nam da nastavimo napred kao tim sa neizmenjenom vozačkom postavom", rekao je Vaser.