Perez uzeo bod u Ostinu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.11.2019.


Perez uzeo bod u Ostinu

©Racing Point F1

Rejsing Point iz Sjedinjenih Američkih Država ipak ne odlazi bez zabeleženih bodova. Nakon kazne za Kvajata, upravo zbog manevra pri preticanju Pereza, Meksikanac je promovisan nakon trke na poziciju 10. Perez je uspeo da nakon starta iz boksa stigne do zone bodova, tako da zabeleženi bod u svakom slučaju nije došao nezasluženo.


"Imali smo izuzetnu trku danas uspevši da se vratimo u trku kao tim. Odlučili smo se za veoma agresivnu strategiju sa jednim servisom uz dobar tempo tokom trke. U poslednjem krugu Kvjat se zakucao u mene i oštetio mi prednje krilo, ali je potom kažnjen, tako da smo povratili deseto mesto. Bod znači da se pomeramo na poziciju šest u poretku konstruktora, što je važno na dve trke do kraja šampionata. Zaradili smo samo bod, ali svaki bod se račua na kraju sezone", rekao je Perez.

Lens Strol je trku završio na poziciji 13.

"Imao sam tempo za bolji plasman ali danas nismo imali baš puno sreće. Nisam imao dobar start, pri gužvi u krivini 1 zadobio sam oštećenje. Staza je prilično neravna sa spoljne strane u krivini 2, prešao sam preko neravnina izgubio na kratko kontrolu i nekoliko pozicija. Uzimajući u obzir moju poziciju tim je odlučio da se "kocka", da oprobamo sreću i probamo sa strategijom od dva servisa. Imali smo dobar tempo u drugom stintu ali smo u trećem, pred kraj trke, ostali bez guma. Šteta ali i ovo je trkanje. Moramo pokušati da se vratimo jači u Brzilu", rekao je Strol.