Dupli bodovi za Reno u Ostinu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 04.11.2019.


Dupli bodovi za Reno u Ostinu

©RenaultF1

Reno je na trci za VN SAD-a osvojio duple bodove.

Danijel Rikardo je imao odličan start, obišao Fetela i Norisa i bio većim delom trke na petom mestu, međutim nije mogao da se sa istrošenim gumama na kraju odbrani od Albona i završio je na šestoj poziciji.

„Imali smo mnogo zabavnih trka ove sezone a ova definitivno spada među njih. Od početka smo planirali strategiju sa jednim zaustavljanjem i izgledalo je kao da će nas oni koji su bili na taktici sa dva odlaska u boks stići, što je unelo prilično nervoze. Postigli smo svoj cilj – da pobedimo Meklaren, tako da smo zadovoljni. Imali smo dobru trku i pokazali jak tempo. Uživao sam u borbi sa Landom jer sam ga obišao, a onda je on obišao mene, vraćao je poziciju, a onda me držao pod pritiskom do kraja. Uspeo sam da se održim na šestom mestu i tako, zajedno sa Nikom koji je završio na devetoj poziciji, donesem značajne bodove za tim.“, izjavio je Rikardo.

Niko Hilkenberg je, uprkos problematičnom prvom delu trke, zadovoljan jer je druga faza bila bolja i zabavnija.

„Zaista sam zadovoljan što sam danas osvojio dva poena, naročito pošto sam imao problema u prvom krugu. Prvi deo trke nije bio sjajan, izgubio sam pozicije u prve dve krivine. To mi je otežalo situaciju, ali onda je drugi deo trke bio jako zabavan. Prebacili smo smo se na strategiju sa dva zaustavljanja, možda krug ili dva prekasno, što je bila moja odluka, ali onda smo počeli da sustižemo ostale koji su bili ispred. Imali smo dobar tempo, bilo je zabavnih borbi na stazi, i zato mogu da budem zadovoljan sa dva poena.“, rekao je Hilkenberg.

Reno je, sa 83 poena, trenutno na petom mestu u šampionatu konstruktora, iza Meklarena koji ima 121 bod.