Borba sa Perezom obojici vozača Toro Rosa pokvarila trku za VN SAD-a


autor: Milena Nikolić | datum objave: 03.11.2019.


Borba sa Perezom obojici vozača Toro Rosa pokvarila trku za VN SAD-a

©ToroRossoHonda

Danil Kvjat je u poslednjem krugu trke za VN SAD-a prestigao Serhija Pereza i osvojio deseto mesto, međutim sudije su odlučile da vozač Toro Rosa treba da dobije kaznu od pet sekundi dodatnog vremena zbog ovog manevra te je Kvjat po drugi put za redom osvojio bodove u završnici trke da bi ih odmah nakon toga izgubio (sličnu situaciju smo imali prošlog vikenda u Meksiku).

„Nezgodna trka, nismo baš imali dobar tempo u pređenju sa našim direktnim rivalima. Trošili smo gume nešto više nego obično tako da moramo na to da obratimo pažnju. Čak i sa tim problemima sam uspeo da osvojim deseto mesto u poslednjem krugu. Mislim da je to bio agresivan ali fer potez, sjajno trkanje kakvo svi žele da vide i kakvo smo ove sezone videli kod nekih drugih vozača koji nisu posle bili kažnjeni. Nervozan sam i razočaran zbog kazne jer ne verujem da je ovo dobro za sport.“, izjavio je Kvjat.

Perez vozačima Toro Rosa definitivno ovog viknda nije omiljeni vozač na gridu. Naime, i Pjer Gasli je „zapeo“ sa Meksikancem – u borbi za poziciju je došlo do kontakta koji je okončao trku za vozača Toro Rosa.

„Trka je počela dobro, bili smo među prvih deset i držali tempo sa Meklarenom. Na kraju sam počeo da se borim sa Perezom i došlo je do kontakta u krivini 13, a tom prilikom mi je puklo prednje vešanje i morao sam da odustanem od trke. Nije to bio veliki incident, ali dovoljan da me izbaci iz bodova i okonča mi trku. Razočaravajuće je ovako završiti trku posle dobrog vikenda.“, rekao je Gasli.

Toro Roso trenutno ima 64 poena, jedan manje od Rejsing Pointa, i drži sedmo mesto u šampionatu konstruktora, ispred Alfa Romea, Hasa i Vilijamsa.