Otkrivena pravila i izgled Formula 1 bolida za sezonu 2021


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.11.2019.


Otkrivena pravila i izgled Formula 1 bolida za sezonu 2021

©Formula 1

Sezona 2020. godine biće poslednja F1 sezona koja se vozi po sadašnjim pravilima i Konkord ugovorom. Novi vlasnik Formula 1 prava, američka kompanija Liberti Medija, pred sobom je imala izazov da uredi nova pravila za sport koja će umanjiti troškove, promovisti konkurentnost među timovima i vozačima, odnosno pruži bolid koji će biti u mogućnosti da prati rivala ispred i omogući više preticanja.

Nakon mnogo debata i pregovora, Formula 1 je objavila pravila koja će stupiti na snagu od sezone 2021. Nova pravila bi trebala da obezbede: 
-Bolide koji imaju veće mogućnosti za nadmetanje na stazi
-Balansiraniji odnos i veću konkurentnost timova na stazi
-Sport gde uspeh neće zavisiti od količine potrošenog novca, već načina odnosno efikasnosti njegovog trošenja. Po prvi put će se budžet ograničiti na 175 miliona dolara po sezoni od strane FIA-e.
-Sport bolji za učesnike i atraktivan za nove.
-Takmičenje koji ostaje na vrhu moto sporta, perfektano za prikazivanje i testiranje poslednjih dostignuća tehnologije.

Pravila će biti ratifikovana od strane Veća auto moto sporta, praćena jednoglasnim dogovorom svih strana.

Što se izgleda i detalja bolida tiče, želja FIA je da bolid bude poput ovog sa grafike. Radikalni novi dizajn i novi izgled sa pojednostavljenim prednjim krilom, većim zadnjim krilom, povećanom aerodimnamiko poda, pojednostavljenim vešanjem i niskoprofilnim gumama sa felnama od 18 inča.
Predloženo je da se ugradi led displej na bolide, kao i rotirajući led displej na felne, zarad boljeg informisanja gledalaca.
Što se dizajna tiče, traženo je rešenje da se nadoknati gubitak u sili prijanjana koji se pojavljuje danas kada se prati rival ispred. Bolid koji se nalazi iza u "prljavom vazduhu", odnosno zavetrini, gubi oko 40% sile prijanjanja, a od 2021 gubitak bi trebao da se smanji na 5-10%, jer bi iza bolida trebao "teći čistiji vazduh", usmeren naviše, što bi sve trebalo da ima manji uticaj na bolid iza i pruži veću šansu za preticanje.
Takođe, doći će do uvođenja nekih standadizovanih komponenata kao što je pumpa goriva, kao i komponenata koje će imati propisan dizajn - kao što s prekrivači točkova. Zatim, povećanje restrikcija u broju korišćenja nekih komponenti u oblasti kočnica.
Motori ostaju isti, ali će izduvni sistem ući u listu komponenti motora koje će imati ograničenje u broju - 6 godišnje.
Bolidi će usled planiranih promena(felne, promene na šasiji, promene materijala na motorima kako bi se smanjili troškovi, dodatne mere sigurnosti, uvođenje standardnih i popisanih delova) imati veću težinu za 25kg. To će ih učiniti sporijim od ovosezonskih, barem na početku sezone.
Dizajn menjača biće sa više ograničenja, a konfiguracija će biti "zamrznuta", kako bi se zaustavili troškovi u slučaju daljeg istraživanja i razvoja.
Grejači guma neće biti izbačeni,bar u sezonama 2021 i 2022 ali će i u toj oblasti biti ograničenja.
Ispitivanje aerodinamike u tunelima takođe će biti ograničeno, a timovi će biti forsirani da se oslone na CFD simulaciju na kompjuterima.