Perez pred domaćom publikom uzeo bodove za Rejsing Point


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.10.2019.


Perez pred domaćom publikom uzeo bodove za Rejsing Point

©Racing Point F1

Domaći Perez u Meksiku je uspeo da dođe do bodova, završivši trke kao najbolje plasirani vozač iza "velike trojke". Iza sebe je ostavio i vozače Renoa sa kojima se Rejsing Point trenutno bori za poziciju 5 u generalnom plasmanu.

"Odličan dan za tim i mene. Mislim da je trka bila perfektna i želim da čestitam čitvaom timu na radu iz koga je proizašao ovaj rezultat. Poseban osećaj je osvojiti bodove na domaćoj trci za mene, pred mojim navijačima koji su mi pružili toliko podrške. Nekoliko rivala je bilo brže od nas ali smo ih pobedili odličnom strategijom. Ovaj rezultat je kao pobeda za nas. Trka je bila napeta, naročito na kraju u borbi sa Rikardom koji me je krajem trke na novijim gumama žestoko pritiskao. Morao sam dobro da se koncentrišem i guram do kraja. Zadovoljan sam našim performansama, bodovi koje smo osvojili važni su za borbu tima u poretku konstruktora", rekao je Perez.
Strol je završio izvan zone boodva na poziciji 12.
"Imao sam izuzetno dobar prvi krug i jak prvi stint - kontrolisao sam razmak u odnosu na rivale i bio u izglednoj šansi za osvajanje bodova. U drugom stintu sve je pošlo loše - borio sam se sa proklizavanjem prednjeg kraja, moramo da shvatimo zašto je to toliko uticalo na bolid. Šteta što nismo osvojili bodove, gledajući na brzinu kou smo imali, startnu poziciju i ponašanje bolida. Moramo pogledati podatke i uvideti šta smo mogli drugačije uraditi kako bi imali bolje izdanje u Ostinu", rekao je Strol.