Ferari nezadovoljan trkom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.10.2019.


Ferari nezadovoljan trkom

©Ferrari F1

Skuderija je nakon starta Lekelra i Fetela iz prvog reda očekivala dvostruku pobedu ali su stvari nakon prvog servisa krenule nepovoljinim tokom. Fetel je završio na drugom mestu, konkurišući za pobedu do samog kraja.

"Nismo odradili ništa pogrešno. Jednostavno nismo bili ubeđeni da tvrde gume mogu trajati toliko dugo, uzimajući u obzir koliko rano je Hamilton otišao na servis. Rizikovao je i to mu se isplatilo. Što se tiče nas pokušali smo obe strategije - dva zaustavljanja za Šarla, jedno za mene, a finalni rezultat pokazuje da su obe bile dobre. U petak smo imali dosta proklizavanja i veće trošenje guma, dok je u trci bilo sasvim drugačije, a to je pomoglo onima koji su rizikovali."

"Očigledno, me možemo biti zadovoljni rezultatom, naročito posle starta iz prvog reda jer tada očekujete pobedu. U završnici nam je trebalo malo više brzine da pokušam napad za pobedu. Što se tiče Hamiltona i Botasa, za njih je sve išlo perfektno , dok mi nismo bili baš te sreće", rekao je Fetel.

Lekelr je nakon starta sa pol pozicije trku završio na poziciji 4.
"Startovati sa pol pozicije, a ne odneti pobedu je zaista razočaravajuće. Početak trke je dobro prošao, uspeo dam da ostanem u vođstvu u prvom stintu. Želeli smo da pokrijemo Albonovu strategiju i odlučili se za dva servisa. Nakon prvog servisa trka je postala dosta komplikovanija. Čim sam se približavao bolidima ispred mene mučio sam se sa pregrevanjem i nisam mogao da pretičem.
Sve u svemu ako nešto mogu da naučim iz današnje trke je da moram pokošati da dajem više informacija timu iz bolida, kako bi doneli najbolje odluke zajedno", rekao je Lekler.