(Ne)očekivana pobeda Mercedesa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.10.2019.


(Ne)očekivana pobeda Mercedesa

©Mercedes AMG F1

Vozač Mercedesa došao je do nove pobede u Meksiku, desete u sezoni, 83. u karijeri i druge na stazi Hermanos Rodrigez. Valteri Botas je završio na drećoj poziciji.

Pobeda u Meksiku bila je 100-ta u istriji tima i 100-ti podijum za Hamiltona u Mercedesu.
"Desilo se pravo iznanađenje, imali smo dosta poteškoća i dolazeći ovamo očekivali smo da ćemo imati težak vikend. Očekivali smo težak vikend ali se nismo predavali, na kraju je sve ispalo dobro. Iamo sam nakon satrata dosta akcije u prvih nekoliko krivina. Izguran sam na travu, a potom me je maks udario. Nije bilojednostavno vratiti se u trku nakon oštećenja koje sam pretrpeo. Nedostajao mi je deo poda, pa mi je zadnji kraj bežao.Morao sam da se prilagodim novonastalim uslovima. Ne znam kako sam sve uspeo da odradim ali sam uspeo. tim je odradio fantastičan posao sa strategijom -odradili smo servis prilično rano, mislio sam da nećemo uspeti ali sve je ispalo dobro na kraju. Želeo sam da ostvarim rezultazt zbog fanova, bili su uz mene još od parade vozača, podržavali me, tako da sam želeo da im pružim dobre performanse. Veoma sam zahvalan i zadovoljan zbog pobede", rekao je Hamilton.
"Bila jeovo vrlo dobra trka, ako se u obzi uzmu okolnosti - stanje mog bolida nakon udessa od juče i činjenice da sma startovao šesti. IImao sam težak start ali nakon toga dobu trku.Vodio sam računa o potrošnji guma i uspeo da prilično produžim prvi stint što mi je otvorilo nove šanse. Pritiskao sam Fetela ali mislim da nisam imao dovoljno brzine da ga prestignem. Izvukli smo maksimu iz ovog vikenda, ceo tim je doprineo rezultatu - od mehaničara koji su popravili moj bolid, do stratega koji su nam odrradili dobar plan trke -svi su odradili dobar posao. Na kvalifikacijama Red Bul i Ferari su bili u prednosti, ali mi smo imali uvek imali dobro izdanje na trci, a to je ono što se računa. Osigurali smo titulu konstruktora u prethodnoj trci ali današnji rezultat pokazuje da još uvek postoji motivacija u tima, da smo svi "gladi" i zaista sam srećan zbog svih u Brekliju i Briksvortu da se naporan rad opet isplatio", rekao je trećeplasirani Botas. 

Hamilton je vodeći u šampionatu sa 363 boda, dok je Botas drugi sa 289.