Frustrirajući vikend za Has


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.10.2019.


Frustrirajući vikend za Has

©Haas F1

Nakon problematičnih kvalifikacija, Magnusen je startovao sa pozicije 19, dok je Grožan startovao sa solidne pozicije 10. U gužvi i zbrci koja je nastala nakon starta Grožan je izgubio startnu i pao na poziciju 14, dok se Magnusen probio sa 19-e na poziciju 13. Ipak, tim je u Japanu ostao bez bodova.

"Nije bilo onako kako smo hteli. Start je bio užasan, ne znam zašto, bio sam iza Magnusena do prve krivine, a to sve govori koliko je loše bilo. Od tog trenutka bilo je teško probiti se napred. Pokušavao sam koliko sam mogao, montirali smo tvrde gume kako bi pokušali sa novom taktikom bez daljih zaustavljanja. Imao sam dva dobra preticanja sa spoljne strane u krivinama 1 i 2 u duelima sa Raselom i Đovinacijem i to su svetli trenuci moje trke. Nakon toga dalje napredovanje je bilo teško, pokušavao sam da kontrolišem potrošnju guma. Nisam imao tempo u trci koji smo očekivali. Nastavićemo da radimo, videćemo šta će nam doneti sledeća trka", rekao je Grožan.
"Startovao sam sa predposlednje pozicije i odmah se probio napred sve do pozicije 12 ali nakon toga sve je pošlo naopako. Nije bilo tako loše po pitanju tempa i guma kao na prethodnim trkama. Da je sve krenulo na kvalifikacijama kako treba i da sam osvojio bolju startnu poziciju, a potom sa iste probio kao što sam se probio danas, sigurno bih bio u mnogo boljoj poziciji. Ipak i danas smo imali probleme sa tempom", rekao je Magnusen.
Has se nalazi na poziciji devet, sa 28 bodova prednosti nad Vilijamsom koji ima 1 i uz 7 bodova zaostatka iza Alfa Romea.