Kultard: Raikonen može da iznenadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.03.2012.


Kultard: Raikonen može da iznenadi

©

Posle dve godine odsustva koje je proveo u Svetskom reli šampionatu, Kimi Raikonen sa vraća sa Lotusom u Formulu 1 sa ugovorom na dve godine.

Raikonen (32) nije imao problema sa ponovnim adaptiranjem na Formulu 1 ali ostaje da se vidi kakav je u odnosu na trenutno najveće rivale na stazi.

Dejvid Kultard je uveren da će Kimi Raikonen biti iznenađenje i da se vraća još zreliji kao vozač.

"Mislim da se Kimi Raikonen promenio. Nezaboravimo da je u Formulu 1 došao sa 21. godinom, kao vrlo mlad vozač. Za dve godine koliko je proveo van Formule 1 imao je vremena da se ponovo fokusira na stvari koje voli, a to je - trkanje. Mislim da se vraća kao još zreliji vozač.

"Znam da je teško zamisliti da jedan bivši svetski šampion bude iznenađenje ali mislim da je baš to slučaj sa Kimijem Raikonenom."

"U početku sam bio skeptičan ali sada potpuno verujem u njegov povratak. Dobar je za Kimija, dobar za Formulu 1 i naravno za fanove."

"Ako mu Lotus bude dao prostor, da bude ono što jeste i ne zamara ga stvarima koje ne želi da radi, mislida da će biti još bolji u nastavku karijere. Njegove performanse odmah će uticati na razvoj bolida. Lotus E20 je pokazao dobre performanse na testovima ali još uvek ne znamo da li je to maska za sponzore ili pravi tempo. Sve će biti jasno u Melburnu. Ono što znam je da Lotus ima "pobednički genetski kod". Oni su pobednici šampionata pod imenima Beneton i Reno pa ne vidim zašto opet ne mogu biti pobednici."

"Mogu li izazavti Red Bul, Meklaren, Ferari i Mercedes? Teško je reći u ovom trenutku, sačekajmo još malo", rekao je Dejvid Kultard za Bi-Bi-Si Sport.