Sajnc uzeo bodove za Meklaren u Japanu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.10.2019.


Sajnc uzeo bodove za Meklaren u Japanu

©McLaren F1

Nakon dobrih kvalifikacija za oba vozača Meklaren, samo se Sajnc domogao bodova u Japanu.

Sajnc je petim mestom opet obezbedio bodove za Meklaren, dok je Noris nakon problematičnih situacija nakon starata ostao bez bodova završivši trku na poziciji 13.
"Generalno dobar dan za mene. Bili smo dobri u kvalifikacijama, vodeći tim sa sredine grida. Osigurali smo 7 i 8 mesto za start ispred naših glavnih rivala. Imao sam dobar start i opet imao borbu točak u točak sa Hamiltonom. Nakon toga sam kontrolisao trku i odovzio dug prvi stint."
"Drugi stint bio je naročito jak, uspeo sam da zadržim Leklera i obezbedim još jedan završetak na poziciji 5. Srećan sam zbog rezultata kvalifikacija i trke, jedino što kvari je Landov rezultat jer nije uspeo da završi u bodovima zbog situacija u kojima se našao. Tim je zaslužio još jedan dvostruki završetaku bodovima u Japanu. Čestitke svima", rekao je Sajnc.
Noris nije imao uspeha u "zemlji izlazećeg sunca". Završio je na poziciji 13.
"Frustrirajući dan. Imao sam dobar start, uspeo sam da izađem sa spoljne strane nekoliko rivala u krivini 1. Onda se dogodio kontakt ispred mene, dosta krhotina i rivali koji se okreću po stazi. Morao sam da usporim i predam pozicije ali mislim da sam i dalje bio šesti."
"U haosu kroz koji sam prošao, pokupio sam krhotine koje su se uvukle u kočnice,  to je automatski značilo da sam morao ranije na servis, a potom je sve bilo jasno. Radio sam šta sam mogao ali sam se do kraja borio sa gumama i nisma uspeo da napravim dovoljno napretka kako bih se vratio u borbu za bodove. Dogodilo se nekoliko pozitivnih stvari i nekoliko negativnih -  dobri bodovi za tim od strane Karlosa", rekao je Lando Noris.