Lekler zbog kontakta bez podijuma


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 13.10.2019.


Lekler zbog kontakta bez podijuma

©FerrariF1

Slično kao kod timskog kolege, peh na startu za Leklera. Odlična druga pozicija bačena je u vodu već u prvoj krivini nakon gašenja svetala usled kontakta sa Maksom Ferstapenom. Prednje krilo mladog vozača pretrpelo je oštećenja da bi se u trećem krugu krenulo raspadati, što je bio znak za neizbežni boks. Od tog trenutka, krenuo je u poteru ka sredini i vrhu karavana.

„Trka je bila teška. Napravio sam grešku na startu i došlo je do kontakta sa Maksom u krivini 1, što je nažalost, kompromitovalo trku obojice i oštetilo mi se prednje krilo, zbog čega sam i otišao u boks. Nakon tog trenutka pokušao sam da izvučem maksimum iz trke.“

Nakon prvog servisa, Lekler je pao na poslednju poziciju i odatle je za samo 20 krugova došao do pozicije 7, da bi na drugi servis u krugu 46 otišao sa pozicije 6, kada je bilo sigurno da neće izgubiti dodatne pozicije.

„Pokušao sam da nadoknadim što više pozicija. Iako je bilo veoma zabavno preticati ostale i probijati se ka vrhu, pozicija 7 nije bila naš cilj ili rezultat sa kojim bismo bili zadovoljni. Okrećem se budućnosti i nadam se prilici da kući donesem više bodova.“

Iako je završio na poziciji 6, Lekler je nakon trke dobio kaznu od 15 sekundi na vreme zbog incidenta iz prvog kruga, što mu je pokvarilo plasman za jedno mesto i konačnu sedmu poziciju. Nakon današnje trke, Lekler je zadržao treću poziciju u šampionatu vozača sa 221 bodom, 9 više od Fetela i Ferstapena koji dele četvrtu poziciju.