Nakon razočaravajućih kvalifikacija – dupli bodovi za Reno u Japanu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 13.10.2019.


Nakon razočaravajućih kvalifikacija – dupli bodovi za Reno u Japanu

©RenaultF1Team

Reno je imao prilično loše kvalifikacije; Danijel Rikardo, koji je imao problem sa vešanjem, nije prošao u Q2 i startovao je sa šesnaestog mesta, dok je Niko Hilkenberg prošao u Q2 ali se onda pojavio problem sa hidraulikom i ostao je na petnaestoj startnoj poziciji. Ipak, obojica su se na kraju trke našla među prvih deset.

Hilkenberg je trku za VN Japana završio na desetom mestu.

„Zadovoljan sam što smo danas i Danijel i ja završili u bodovima. Borili smo se sve vreme, zaista smo se trudili, i ovo je odlično posle kvalifikacija koje nisu prošle kako treba. Imao sam dobar start, obišao sam nekoliko vozača u krivini 1 i tako se probio do bolje pozicije za nastavak trke. Odatle pa do kraja sam se borio sve vreme. Ceo drugi stint sam bio u gužvi a pred kraj trke, kada su svima gume bile na izdisaju, sam mogao i da napadam, bilo je zabavno i zadovoljan sam današnjim danom.“, rekao je Hilkenberg.

Rikardo je osvojio sedmo mesto.

„Tim je danas zaslužio ovaj rezultat. U poslednje vreme smo imali frustruirajuće trke bez bodova, tako da je ovo sedmo mesto danas odlično. Imali smo problem u kvalifikacijama ali su momci sve to popravili. Imali smo dobar tempo tokom trke i sve je išlo prilično dobro. Start na medijum gumama se isplatio i imali smo neke dobre borbe. Lepo je kada imate dobru strategiju i uspete da je sprovedete, tako da je ovo sedmo mesto zasluženo.“, izjavio je Rikardo.