Gasli doneo bodove Toro Rosu na VN Japana


autor: Milena Nikolić | datum objave: 13.10.2019.


Gasli doneo bodove Toro Rosu na VN Japana

©ToroRossoHonda

Pjer Gasli je imao prilično dobar trkački vikend u Japanu. Najpre je na kvalifikacijama uspeo da se plasira među prvih deset, a zatim je odvozio i dobru trku, mada je incident sa Perezm u poslednjem krugu mogao da ga košta prolaska kroz cilj. Ipak, prošao je pored karirane zastave kao osmoplasirani.

„Jako sam zadovoljan današnjim danom! Počeo sam dobro kada sam na kvalifikacijama prošao u Q3 i osvojio deveto startno mesto. Nismo to očekivali s obzirom da smo imali jako malo vremena za pripreme, prvi i treći trening nisam imao. Što se trke tiče, uglavnom sam bio na sedmom i osmom mestu, bilo je jako napeto jer su Reno i Rejsing Point vršili veliki pritisak. Ja sam imao problem sa vešanjem sredinom trke što je otežalo situaciju, morao sam da dam sve od sebe da zadržim poziciju. Bilo je nekih napetih duela i zaista sam želeo da odvozim dobro zbog tima, Honde i japanskih fanova koji su došli da nas podrže. Zaista sam zadovoljan što sam osvojio bodove za tim, i to u Japanu, to je poseban osećaj! Možemo biti zadovoljni današnjim danom i jedva čekam preostale trke.“, izjavio je Gasli.

Danil Kvjat je, s druge strane, imao problematičniji dan. Na kvalifikacijama nije mogao bolje od četrnaestog mesta, a to je onda uticalo i na trku jer je teško probiti se kroz sredinu grida.

„Jutros je sve bilo u redu do poslednjeg kvalifikacionog kruga. Ne znam zašto sam bio onako spor, bolid je nekako bio drugačiji u odnosu na petak. Jeste da su i uslovi na stazi bili drugačiji, ali svi smo bili u istoj situaciji. Start sa četrnaestog mesta nije bio idealan i znao sam da će biti nezgodno. Imam osećaj da je trka sama po sebi bila dobra, iako smo izgubili nekoliko pozicija na startu, jer od tada pa na dalje je išlo dobro. Šteta je ne osvojiti bodove jer tempo nije bio loš. Moraćemo da radimo na tome da budemo bolji u kvalifikacijama.“, rekao je kvjat.