Kubica kritikovao Vilijams, tajni cilj neostvaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.10.2019.


Kubica kritikovao Vilijams, tajni cilj neostvaren

©Williams F1

Kubica je kritikovao Vilijams izjavivši da mu je potrebno "oruđe koje radi"nakon povlačenja sa Velike nagrade Rusije.

Poljak je parkirao njegov FW42, pa je tako Vilijams zabeležio prvo dvostruko odustajanje u sezoni. Rasel je odusao nakon blokade kočnica i udarca u zaštitnu barijeru, dok je Kubica pozvan u boks. Tim je otkrio da je sa bolidom sve u redu, te da je povlačenje odluka tima kako bi se sačuvali delovi za predstojeće trke.
"Mislim da je ovo najgori vikend u mojoj karijeri ali ne iz ugla vozača, već mislim da je iz više razloga ovaj vikend razočaravajući."
Upitan koji su to razlozi Kubica je odgovorio: "Različiti razlozi. Mogu samo da govorim o onome što osećam i o onome što znam. Nakon četiri kruga u na 1. treningu prijavio sam timu čudno ponašanje bolida. Bio je skoro neupravljiv, a ako zadržimo iste stvari na boliduu i ista podešavanja stvari se neće popraviti preko noći. Ne trbam neku posebnu pomoć, samo oruđe koje radi, a mislim da mogu dobro da vozim. Nekada je bolno ali poušavam da odradim posao na najbolji mogući sa onim što imam. Imao sam tajni cilj da završim sve trke ali nažalost neću uspeti u tome", rekoa je Kubica.