Toro Roso odlazi is Sočija bez bodova


autor: Milena Nikolić | datum objave: 29.09.2019.


Toro Roso odlazi is Sočija bez bodova

©ToroRossoHonda

Vozači Toro Rosa su veći deo trke proveli boreći se međusobno, da bi na kraju završili na dvanaestoj i četrnaestj poziciji iako su neko vreme bili u zoni bodova - konkurenti su imali bolji tempo.

Danil Kvjat je svojm trkom zadovoljan iako nije osvojio bodove. Žao mu je što rezultat nije bolji, ali smatra uspehom to što je sa začelja došao do dvanaestog mesta.

„Bio sam jak i konkurentan u trci. Tim je uradio dobar posao, startovao sam sa začelja grida a završio vrlo blizu bodova. Dobro sam startovao i vodio duele u kojima sam uživao, zaista sam se borio do poslednjeg kruga, tako da sam zadovoljan trkom. Na kraju je dobro ispalo ako se uzmu u obzir problemi koje smo imali prethodnih dana. Ipak, šteta je što trud nije nagrađen, tim je to zaslužio.“, rekao je Kvjat.

Pjer Gasli kaže da nisu imali tempo za osvajanje bodova i da treba naći razloge kako bi na VN Japana situacija bila bolja.

„Bio je ovo dan pun izazova za nas. Nismo imali tempo da se borimo za bodove, pokušao sam sa svoje strane sve što sam mogao ali nisam mogao mnogo. Imao sam dobru borbu sa Danijem jer uvek morate da pokušate da se borite za pozicije. Pokušavao sam da osvojim dvanaesto mesto, poziciju na kojoj možete da se nadate bodovima u slučaju da se nešto desi ispred. Pokušao sam šta sam mogao, ali nije bilo brzine, tako da je bilo nezgodno. Danas smo bili lošiji u odnosu na ono što smo pokazali ranije tokom vikenda, zato sada moramo da analiziramo podatke i vidimo kako da na Suzuki budemo jači.“, izjavio je Gasli.