Solidan rezultat za Red Bul u Sočiju


autor: Milena Nikolić | datum objave: 29.09.2019.


Solidan rezultat za Red Bul u Sočiju

©RedBullRacing

Vozači Red Bula su osvojili četvrto i peto mesto na VN Rusije i tako timu doneli solidan broj bodova.

Aleks Albon je zbog jučerašnjeg incidenta trku startvao iz pit lejna, ali je izvevši niz preticanja, pri čemu mu je i izlazak bezbednosnog auta išao na ruku, stigao do petog mesta.

„Trka je bila dobra i mislim da je peto mesto najbolje što smo mogli. Želeo sam da nadoknadim izgubljeno i napravim dobar rezultat nakon jučerašnjeg incidenta i zato sam jako zadovoljan trkom, mada smo imali malo i sreće sa bezbednsnim autom. Sinoć mi je malo pao moral, tim je imao mnogo posla, i zato je ovo rezultat za njih. Startovanje iz pit lejna nikada nije lako, ali tempo na mekim gumama je bio prilično dobar i osvojili smo lep broj poena. Zabavno je bilo probijati se na gridu ali ne želim da mi sve trke budu takve. Volim i dosadne trke pa se nadam mirnijem vikendu u Japanu.“, izjavio je Albon.

Ferstapen je imao dobru trku, ali nije mogao do podijuma. Zadovoljan je četvrtim mestom ali bi voleo da u Japanu na Hondinj domaćoj trci rezultat bude i bolji.

„Mislim da je četvrto mesto najbolji mogući rezultat pri čemu smo imali i malo sreće sa Sebovim odustajanjem, ipak, s obzirom na kazne i tempo Ferarija i Mercedesa – zadovoljan sam osvojenim bodovima. Nije se mnogo toga dešavalo nakon što sam izašao iz gužve na sredini grida, od tog momenta sam vozio usamljenu trku sve dok nas bezbednosni auto nije sve približio. Očigledno je da smo bili malo sporiji od vozača ispred nas a takođe je pred kraj trke, kada su svi bili na mekim, bilo malo teže na medijum gumama. Svakako smo izvukli maksimum ali naravno da želimo još podijuma i pobeda, zato moramo još da radimo da stignemo ostale koji su veoma jaki. Sada ću se fokusirati na Suzuku, želimo da damo sve od sebe pred japanskom publikom na Hondinoj domaćoj trci.“, reka je Ferstapen.