Meklarenu dvostruki bodovi u Rusiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.09.2019.


Meklarenu dvostruki bodovi u Rusiji

©McLaren F1

Novih 12 bodova za Meklaren, Sajnc kroz cilj prošao šesti, Noris osmi. Hilkenberg iz Renoa, najbližeg tima rivala u borbi za poziciju četiri u poretku konstruktora, osvojio samo bod desetim mestom.

Karlos Sajnc je odvozio odličnu trku zauzevši 6. mesto.

"Vrlo dobra trka. Odličan start i veoma solidan rad svih. Bilo je odlično boriti se sa Mercedesom u drugoj krivini, a to je i bio jedan od mojih današnjih ciljeva. Mogao sam da kontrolišem trku, imao sam dobar tempo, iako nije bilo moguće zadržati Red Bul iza. Vikend nije bilo lagan za nas ali smo uspeli da se pregrupišemo i napravimo još jedan rezultat kao "najbolji od ostalih". Odlične performanse svih u timu i još jedan dvostruki završetak u bodovima. Čestitke svima", rekao je Karlos Sajnc.
Lando Noris je startovao sa pozicije 7 ali je trku završio kao osmoplasirani. Restart trke ga je dočekao na srednje tvrdim gumama, dok su rivali otišli za vreme faze usporenja trke po nove brže meke pneumatike.
"Pozitivan dan za tim sa dosta osvojenih bodova. Karlos i ja smo dosta dobro startovali i osvojili pozicije. Moj prvi stint bio je prilično dobar, sa pristojnom brziom, ali je faza virtuelnog vozila bezbednosti upropastila našu strategiju. Neki rivali su odradili servis i pojavili se tada ispred mene i sprečili me da ostvarim svoj pravi tempo, a bio sam i ranjiv jer su pojedini rivali imali novije pneumatike. Bilo je teškjo zadržati Reno i Rejsing Point iza. Generalno dobar vikend za tim, dobra nagrada za marljiv i težak posao", rekao je Noris.