Mercedesu "poklonjen" 1-2 u trci punoj preokreta


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 29.09.2019.


Mercedesu "poklonjen" 1-2 u trci punoj preokreta

©MercedesAMGF1

Rusija, Soči, najpoznatije odmaralište istočne elite i radničkog naroda... Od prvog slobodnog treninga, uglavnom ledeno prostranstvo bilo je u crvenim bojama propetog konjića iz Maranela. I sama trka je od početka nagoveštavala  četvrti crveni vikend zaredom, međutim, karte su se promešale.

Preko dva sigurnosna automobila, Leklerovih detinjastih poruka preko radio veze, Fetelove dominantne i agresivne vožnje pa do njegovog kraha i ponovne dominacije Mercedesa koju nismo videli od letnje pauze... Krenimo redom.

Sve oči bile su uprte u prva dva startna reda, a sigurnosni auto, povučen iskustvom iz prethodnih godina, lebdeo je u vazduhu, svi su očekivali nekakav incident na startu. I bilo ga je, ali ne kog vodećih.

Lekler je odmah nakon gašenja crvenih svetala otišao u desnu stranu kako bi zatvorio Hamiltona, međutim, to je bila greška, pošto je pretnja došla sa druge strane, a njeno ime je Sebastian Fetel. Nemac hirurški precizno, perfektan na startu, kako kažu u atletici, ušao je u pucanj.

Sprinterski start doneo mu je drugu poziciju već do ulaza u prvi zavoj, a zatim i čelo kolone na početku druge krivine. Lekler je mogao samo da posmatra kako Fetel sa lakoćom preuzima vođstvo. Slično je postupio i Sainc, koji je vrlo bržo od Botasa preoteo četvrto mesto. A zatim, karambol.

Statistika je ispoštovana i sigurnosni auto bio je na stazi nakon samog starta trke. Za ovo pobrinuli su se Rikardo i Grožan, koji je završio u zidu u krivini 4. Došlo je do kontakta izmežu dvojca, ali ne greškom Francuza, što obično bude slučaj. Na kraju se ispostavilo kao trkački incident, ali su oči uprte u Rikarda. Tom prilikom stradao je i Đovinaci, nevini posmatrač kome je u kontaktu stradalo prednje krilo što ga je koštalo boksa i veliki gubitak pozicija.

U krugu 4 došlo je do restarta trke i Fetel je povukao. Toliko brzo, da je već u tom krugu bio 1 sekund ispred timskog kolege, kada je krenula radio drama od strane mladog vozača. Ko je gledao trku složiće se da je „kukanje“ koje se odvijalo na relaciji Lekler – Ferari u ovom slučaju bilo potpuno neopravdano, i verujem da je svima, makar malo, trka „presela“.

Umesto trkanja i borbe za poziciju, videli smo neosnovane zahteve Leklera da mu Fetel preda poziciju, iako je iz kruga u krug ređao najbrže krugove i povećavao prednost, što je čak naišlo i na odobravanje Ferarijevih stratega. Nezadovoljni sa 1-2 poretkom (u ovoj konfiguraciji), okrenuli su se Fetelu sa zahtevima da propusti Leklera, međutim...

Naišli su na onu pravu istinsku trkačku drskost i Fetel je odbio, ukoliko Lekler ne bude brži od njega, sasvim razuman zahtev. Fetel se nije obazirao i nastavio je da ređa brze krugove i popravlja sopstveno vreme, da je već u krugu 14 bio preko 4 sekunde ispred Leklera.

Međutim, Ferari nije mogao da dopusti takvo ponašanje, pa im je pozicija zamenjena kroz boks, usled namerno produženog Fetelovog servisa za pola sekunde... Ali karma je čudo.

Umesto sigurnog 1-2, došlo je do kvara MGU-K jedinice na Fetelovom bolidu i njegovog odustajanja sa trke u krugu 28, prvi put u ovoj sezoni. Iako se parkirao na mesto veoma udaljeno od staze ipak je uveden virtuelni sigurnosni auto, što je instant dovelo do talasa pit stopova kod svih timova.

Muke za Ferari tu se nisu završile, jer je zbog promene dinamike trke Lekler izgubio ne samo jednu poziciju, od Hamiltona, nego dve, pošto je i Botas bio ispred njega. Do ponovnog sigurnosnog auta na stazi došlo je krug kasnije, usled Raselovog udarca u zid zbog kvara na kočnicama.

Restart trke u krugu 32 dočekao nas je sa potpuno izmenjenim poretkim u odnosu na stanje od samo 5 krugova ranije. Hamilton je sigurno vodio trku uz Botasa kao štit na drugom mestu. Lekler je do kraja trke sa pozicije tri pokušavao da postigne bolji plasman, međutim to mu nije uspelo, uprkos konfiguraciji motora koja mu je davala maksimalni izlaz snage.

Sve to je posmatrao Maks sa četvrte pozicije, ali iako poslovično agresivan, do napada na podijum nije došlo, pošto je bio na najtvrđem pneumatiku, za razliku od vodeće trojke. Do kraja trke, stanje u gornjem delu karavana nije se promenilo. Mercedes je, kao i pre letnje pauze, dominirao stazom uz mnogo sreće, ali isto tako vrlo zasluženo, došao do novog 1-2.

Utisak dana? Gorak ukus u ustima svih ljubitelja trkanja, koji sve više viđaju timske naredbe, kako iz Ferarija, a isto tako ništa manje iz Mercedesa. Umesto čistog trkanja, čiji su ambasadori svakako Fetel i agresivni, ali ponekad neobuzdani Ferstapen, sve je više politike, radio poziva i popularnog početka rečenice sa: „Valtteri, its James“...

Ferari moralni gubitnik sa samo trećom osvojenom pozicijom, Fetel moralni pobednik i izglasani vozač dana i Mercedes na vrhu sa 1-2, predstavljaju sažetak današnje posete hladnoj Rusiji.

Rezultati trke za Veliku nagradu Rusije:

1 Luis Hamilton Mercedes
2 Valteri Botas Mercedes 3.829s
3 Šarl Lekler Ferari 5.212s
4 Maks Ferstapen Red Bul 14.210s
5 Aleks Albon Red Bul 38.348s
6 Karlos Sajnc Meklaren 45.889s
7 Serhio Perez Rejsing Point 48.728s
8 Lando Noris Meklaren 57.749s
9 Kevin Magnusen Has 58.779s
10 Niko Hilkenberg Reno 59.841s
11 Lens Strol Rejsing Point 60.821s
12 Danil Kvjat Toro Roso 62.496s
13 Kimi Raikonen Alfa Romeo 68.910s
14 Pjer Gasli Toro Roso 70.076s
15 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 73.346s

Trku nisu završili:

Robert Kubica Vilijams
Džordž Rasel Vilijams udes
Sebastijan Fetel Ferari MGU-K
Danijel Rikardo Reno udes/oštećenje
Roman Grožan Haas udes