Komplikovan vikend za Mercedes


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.09.2019.


Komplikovan vikend za Mercedes

©Mercedes AMG F1

Mercedes je očekivao tešku trku ali su u timu mislili da imaju odgovor za Fearri i Red Bul. Strategija ipak nije uspela, a falilo je i još malo brzine da bi se ugrozili najveći rivali. Hamilton i Botas završili su na pozicijama 4 i 5 sa kojima nisu zadovoljni.

"Viked nije bio baš onakav kakav smo želeli. Bio sam na menjaču Šarlu tokom prvog stinta i mislim da smo imali tempo za pobedu. Diskutovali smo o strategiji jutros, predlagao sam da rizikujem i prvi idem na servis ali nas je Ferari preduhitrio. Forsirao sam, gume su dobro držale ali nakon nekoliko krugova počele su da brže degradiraju. Napravili smo neke greške, ali kao tim, gubimo i pobeđujemo zajedno. Ne uperujemo prst ni u koga, to je uvek bila naša filozofija i to se neće promeniti zbog jedne trke. Borimo se protiv Fearrija koji je gladan pobeda i naporno radi na tome. Na svakome od nas je da odradi posao bolje. Mislim da smo najbolji tim ali moramo da nastavimo sa zalaganjem. Imaćemo sastanak, analizirati sve i vratiti se jači na sledećij trci", rekao je Hamilton.

Botas je završio na poziciji 5, ali nije zadovoljan izdanjem tima kao ni tempom, jer je za preticanje trebalo više brzine.
"Nadao sam se akciji danas ali je nije bilo, trka je više ličila na neku vikend vožnju ali bez klima uređaja. Probali smo startegiju sa suprotnim gumama u odnosu na vozače ispred nas ali nam nije uspelo. Bolid je delovao brzo, ali je potrban tempo za dve sekunde bolji za preticanje u Singapuru, tako da nismo mogli da napadnemo rivale ispred. Imamo pravila na servisu jer ne želimo da koristimo pit-stop za promenu pozicija između nas. Vodeći uvek ima prioritet, tako da ako bolid koji je iza ode prvi na servis i na servisu stekne poziciju, uvek se postaramo da drugi bolid završi ispred. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom vikenda, analiziraćemo sve jer možemo dosta naučiti iz kvalifikacija i trke. Idemo u Soči (Rusija), na stazu na kojoj sam obično u dobrom tempu, ali tu su i dugi pravci pa možemo očekivati da Ferari opet bude prilično jak. Neće biti lako ali sa nestrpljenjem očekujem šansu za borbu sledćeg vikenda", rekao je Botas.