Toro Roso: Oprečni utisci vozača nakon VN Singapura


autor: Milena Nikolić | datum objave: 22.09.2019.


Toro Roso: Oprečni utisci vozača nakon VN Singapura

©ToroRossoHonda

Pjer Gasli je uspeo da donese bodove Toro Rosu na VN Singapura, dok je Danil Kvjat završio tek petnaesti.

Gasli je jedini trku startovao na tvrdim gumama i ta se strategija isplatila, probio se među prvih deset i imao uzbudljivu trku u Singapuru. Završio je na osmom mestu.

„Jako sam uživao u trci! Prvi bezbednosni auto nam nije išao u korist, ali zadnji deo trke je bio zaista uzbudljiv. Počeo sam prilično dobro, a par krugva pre pit stopa sam bio na drugom mestu, mada to tada nisam znao, to je bilo kul! Onda sam, kada je izašao bezbednsni auto, izgubio tri ili četiri pozicije, što je bilo iritirajuće. Dao sam sve od sebe da prestignem Kimija i imao nekoliko uzbudljivih borbi sa Kevinom i Lensom, i zato je jako dobar osećaj što sam osvojio bodove. Trka je bila teška, ali se završila sjajnim rezultatom za tim. Jako sam zadovoljan načinom na koji funkcionišemo kao tim, svakog vikenda je sve bolje i idemo napred, samo treba da nastavimo da se trudimo i idemo u istom smeru i u sledećih nekoliko trka.“, rekao je Gasli.

Danil Kvjat je takođe imao uzbudljivu trku, ali se to nije dobro završilo. Incident sa Kimijem Raikonenm je na kraju zapečatio šanse za neki solidan rezultat.

„Danas nije bio moj dan. Kada imate ovakvu trku jednostavno morate da podignete glavu, preuzmete krivicu, i nastavite dalje. Bilo je šanse da osvojim bodove ali nažalost – nisam. Upadao sam u gužvu i nisam pokazao najbolje performanse. Ne bih da nalazim izgovore, ali imao sam problem sa nekakvim zamagljivanjem na retrovizorima, to je otežavalo odbranu – morao sam da ostavljam rivalima više prostora zbog te nedovoljne vidljivosti. A onda je i kontakt sa Kimijem oštetio bolid i to je situaciju učinilo još težom, ali trka mi je i pre tga bila ugrožena.", izjavio je Kvjat.