Noris uzeo bodove za Meklaren u Singapuru


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.09.2019.


Noris uzeo bodove za Meklaren u Singapuru

©McLaren F1

Meklaren nije imao baš puno sreće u Singapuru kada je Sajnc u pitanju. Nakon kontakta sa Hilkenbergom u prvom krugu, morao je na servis što je prilično potrajalo, pa je veći deo trke bio na začelju. Ipak, nakon incidenata rivala i nekoliko usporenja trke, uspeo je da se umeša u grupu koja se borila za potencijalnio deseto mesto.

"Razočaravajući kraj vikenda. Po drugi put zaredom završavam na pozicijama koje ne donose bodove na trkama na kojima imamo tempo za dobar rezultat. Imao sam dobar start, napadao rivala iz Red Bula za poziciju 6. U krivini 5, Reno koji je bio iza mene udario me je i došlo je do pucanja pneumatika i oštećenja bolida. Servis je potrajao, pao sam za krug iza rivala. Velika šteta jer sam mogao završiti na poziciji 7 i obezbediti dvostruki završetak u bodovima za tim. Ipak, nismo se predavali do samog kraja. Oseaćao sam se mentalno i fizički jakim u bolidu i mislim da se moožemo vratiti u Rusiji. Ostavimo ovu trku iza nas i fokusirajmo se na sledeći vikend", rekao je Sajnc.
Peh klupskog kolege i Hilkenberga, iskoristio je Noris koji se na samom startu domogao pozicije 7 i uspeo da je zadrži do završetka.
"Dobra trka na kraju sa pristojnim bodovima, a mislim da više nisam ni mogao. Odradili smo dobro start, ali su me rivali ispred zadržavali u prvom delu trke, verovatno usled kontrole trošenja pneumatika. Izlazak vozila sigurnosti nekad je pomagao, a nekad i odmagao, jer je na kraju pomogao Hilkenbergu i Gasliju da mi se približe, a bili su na setu mekših guma, mnogo bržih guma. Bio sam pod pritiskom u nekoliko poslednjih krugova do kraja. Morao sam malo da forsiram što je bilo zabavno jer sam veći deo trke vozio sporijim tempom. Šteta za Karlosa. Zbog udarca od strane Hilkjenberga izgubili smo najverovatnije dvostruki završetak u bodovima. Veliko hvala svima u fabrici i timu na napornom radu", rekao je Noris.