Povratak kralja - Singapur je Fetelov !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 22.09.2019.


Povratak kralja - Singapur je Fetelov !

©FerrariF1

Nemac se vratio, i to na koji način... Svi su govorili da je izgubio ono nešto da treba da se povuče, ali sve te glasine pale su u vodu, jer ne postaješ najmlađi uzastopni četvorostruki šampion pukom slučajnošću...

Osim toga, ni tehnički podaci nisu išli na ruku Fetelu i Ferariju, jer Singapur je tip staze na kojoj su crveni bolidi vrlo ranjivi. Staza je napravljena od malog broja dugih pravaca, ali zato obiluje brzim krivinama koje surovo kažnjavaju nedostatak downforce-a, odnosno prianjanja na prednjem krilu, kao što je bio slučaj u Monci. Trka u kojoj su favoriti bili Mercedes, zbog kompletno dominantnog paketa, a takođe i Red Bul, čiji je glavni adut bila aerodinamika i brze krivine.

Fetel je trku startovao sa čak trećeg mesta i postao ponovni vladar Singapura, pošto je sa 5 pobeda na ovoj stazi najuspešniji vozač u njenoj istoriji, a time je upisao i 53. pobedu u karijeri. No, krenimo redom.

Visokoočekivani karambol na startu trke nije se desio, makar ne na delu grida gde ima najviše uzbuđenja, na njegovom početku. Prva trojica vozača, dobro pozicionirana i sa sličnim startovima, sačuvali su svoje pozicije nakon prvog kruga. Fetel je dva kruga držao priključak sa Hamiltonom, ali uprkos vožnji uz krilo nije došlo do napada.

Sa druge strane malo više uzbuđenja. Rikardo i Rasel imali su kontakt na prvoj krivini odakle je kao gubitnik izašao Rasel sa oštećenim prednjim krilom, dok je kontakt imao i Grožan. Takođe došlo je i do kontakta između Hulka i Sainca, nakon čega su obojica morali na prevremenu posetu mehaničarima.

Lekler je ustalio svoj tempo i razmak između prva 4 vozača je rastao na preko 2 sekunde između svakog. Najbrži krugovi su se smenjivali, i osim problema sa aerodinamikom koji su se javili kod Sainca, nije bilo većih uzbuđenja. Ali sve se to promenilo u krugu 20...

Kako je kasnije Fetel izjavio u intervjuu, videvši da Luis nije ušao u boks, odlučio je da sve stavi na kocku i skrenuo na servis. Nemac je rizikovao, iako ni on ni stratezi Ferarija nisu bili sigurni da će tvrda komponenta izdržati 40 surovih krugova brzih krivina i pokušali su da izvrše undercut na Hamiltonu. Maks ga je sledio u nameri, što se ispostavilo kao ispravna odluka...

Fetel je poleteo na stazi i odmah je postavio najbrže vreme. Nakon Leklerove posete boksu, desio se preokret. Iako je vozač iz Monaka imao prednost nad Fetelom od preko 4 sekunde, a uz to i pola sekunde kraći servis, to mu nije pomoglo da se vrati ispred timskog kolege. Fetelova agresivna vožnja urodila je plodom.

Pokušavao je Lekler da povrati poziciju ali jednostavno mu to nije polazilo za rukom. Fetel je sigurno vozio i napravio je razliku od preko 6 sekundi. Interesantna stvar desila se desetak krugova kasnije. Botas je obavio svoj servis pre Hamiltona i bio bi ispred Britanca nakon njegovog servisa, ali u borbu se umešao popularni Džejms sa naredbom da Botas uspori kako bi Hamilton iz boksa izašao ispred njega.

Za svo vreme strateških borbi, na vodećem mestu, niko drugi do Đovinaci. Stvar koju dugo godina nismo videli, a to je da na vodećem mestu nije bio neko iz velike trojke, nakon dugih 5 godina. Pogotov veliki uspeh za Alfu, koja na toj poziciji nije bila od šezdesetih godina prošlog veka.

Kako je trka prilazila svojoj sredini, desilo se ono što su svi čekali, incident i sigurnosni auto, i to ne jedan, nego je Meredesov automobil na stazu izlazio 3 puta. Prvi put u krugu 36, nakon što je došlo do kontakta između Grožana i Rasela, gde je drugi završio u zidu u drugom sektoru. Raselovo odustajanje srušilo je Vilijamsov rekord, pošto su do ove trke bili jedini koji su svaki vikend završavali sa oba bolida na stazi.

U međuvremenu videli smo i da nova incidenta. Prvo je Strol završio sa probušenom gumom nakon dva kontakta sa Gaslijem u krugu 42, da bi Perez u krugu kasnije stao na prevcu pred krivinu 14, što je izazvalo drugi sigurnosni auto. Treći izlazak Mercedesa na stazu desio se u krugu 50, kada je došlo do kontakta između Kvjata i Kimija u krivini 1, što je ostavilo Finca bez kraja trke i sa slomljenim vešanjem.

Uprkos svim prekidima i restartima, jedno se nije promenilo, Fetel je suvereno vodio. Iako je pre prvog izlaska sigurnosnog automobila na stazu imao više od 6 sekundi prednosti u odnosu na Leklera, nakon svago restarta mu je bežao, i nije dozvolio da se dovede u pitanje pobednik trke, šta god bi moglo da se desi.

Do karirane zastave Nemac je vozio bez greške i stigao je zasluženo do trona, 5. na stazi Marina Bej, a 53. u svojoj karijeri i time je srušio sve prognoze oko dominacije Mercedesa i Red Bula.

Malo iza, uprkos Džejmsovim naredbama, Hamilton nije iskoristio pruženu priliku i uskratio je fanove borbe sa Maksom, koji je osvojio poslednji stepenik današnjeg podijuma.

Ferari, treći put zaredom  u sezoni, najbrži sa osvojenim duplim podijumom, prvi put u podmlađenoj postavi. Niz koji svakako dolazi na veliko oduševljenje cele zajednice i fanova širom sveta, što samo može da znači jedno, dominantni Mercedes konačno dobija dostojnog rivala. 

Rezultati trke za Veliku nagradu Singapura:

1 Sebastijan Fetel Ferari
2 Šarl Lekler Ferari 2.641s
3 Maks Ferstapen Red Bul 3.821s
4 Luis Hamilton Mercedes 4.608s
5 Valteri Botas Mercedes 6.119s
6 Aleks Albon Red Bul 11.663s
7 Lando Noris Meklaren 14.769s
8 Pjer Gasli Toro Roso 15.547s
9 Niko Hilkenberg Reno 16.718s
10 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 17.855s
11 Roman Grožan Has 35.436s
12 Karlos Sajnc Meklaren 35.974s
13 Lens Strol Rejsing Point 36.419s
14 Danijel Rikardo Reno 37.660s
15 Danil Kvjat Toro Roso 38.178s
16 Robert Kubica Vilijams 47.024s
17 Kevin Magnusen Has 84.853s

Trku nisu završili:
Kimi Raikonen Alfa Romeo udes
Serhio Perez Rejsing Point mehanički problem
Džordž Rasel Vilijams udes