Botas i Hamilton na postolju u Monci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.09.2019.


Botas i Hamilton na postolju u Monci

©Mercedes AMG F1

Malo je falilo Hamiltonu, a potom i Botasu da se domognu pobede u Italiji. U nekoliko navrata napadali su Leklera koji je takođe pravio greške, ali ipak nedostatak brzine i manjak sile prijanjanjna u pokušajima ostavili su ih bez pobede. Botas je nakon greške Hamiltona prošao na poziciju dva, dok je Hamilton sa istrošenijin gumama  kroz cilj prošao treći.

"Pokušavao sam sve da priđem dovoljno blizu Šarlu kako bi napravio manevar i prestigao ga u završnim krugovima, ali je Ferari bio veoma brz na pravcu, tako da je bilo teško prići dovoljno bilzu. Forsirao sam koliko sam mogao ali svaki put kada sma prišao blizu na kočenju bi zablokirao prednje točkove. Razočaravajuće je što nismo pobedili ali naše performanse zapravo dosta toga obećavaju. Došli smo u Moncu očekujući jednu od najtežih trka za nas, ali smo umesto toga uspeli da izazovemo Ferari. Iz te perspektiva trka je bila dobra, iz Italije možemo otići sa pozitivnim krajnjim ishodom. Na papiru, trke koje slede više bi trebale da odgovaraju nama, tako da očekujem dobre borbe sa Ferarijem i Red Bulom", rekao je Botas
Luis Hamilton se morao zadovoljiti pozicijom 3.
"Čestitke Šarlu, odradio je dobar posao obzirom na pritisak koji smo Valteri i ja izvršili na njega. Ferari je bio veoma brz na pravcu, tako da je bilo teško biti dovoljno blizu za napad. Mislim da danas nije bio ni naš dan, razočaravajuće je pratiti rivala tako blizu, a nemati priliku za napad. Na kraju iz Italije odlazimo  sa više bodova u Šampionatu konstruktora, a to što se računa. Na predstojeće trke ne gledam iz ugla da će biti lakše za nas. Idemo u bazu sledeće sedmice, proći ćemo kroz ceo proces i gledati kako da unapredimo bolid i čitav posao tokom vikenda i nadam se boljem poslu u Singapuru. Lično volim borbu sa Ferarijem i Red Bulom i želim da se nastavi", rekao je Hamilton.