Noris pokupio bod utehe za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.09.2019.


Noris pokupio bod utehe za Meklaren

©McLaren F1

Meklaren u Italiji nije prošao onako kako se očekivalo obzirom da je Sajnc dobar deo trke proveo na poziciji 6. Neprišrafljena matica prednjeg levog točka dovela je do odustajanja sa pozicije koja je donosila puno bodova za tim. Zbog nebezbednog puštanja iz boksa tim je dobio kaznu od 5000 evra, a Sajnc je odustao.

"Šteta za trku. Očigledno moramo analizirati šta smo mogli uraditi bolje na servisu kao tim, ali iskreno ove sezone servisi su bili odlični, svi osim ovog. Naši momci su bili neverovatni, kako na "pit-volu" tako i u "pit-boksu", tako da nema razloga za brigu. Glavu gore. Izgubili smo potencijalno 6. mesto ali smo dosta više zaradili u ovoj godini dobrim strategijama i dobrim servisima. Analiziraćemo sve i vratiti se jači", rekao je Sajnc.

Lando noris je nakon problema za Fetela, Strola, pa i klupskog kolegu Sajnca uspeo da se domogne pozicije 10 i tako osvoji barem bod za tim.

"Pristojno izdanje i čak osvojen bod obzirom na startnu poziciju, ali naravno da uvek želite malo više. Takođe, nismo imali ni mnogo sreće. Kroz servis smo uspeli da prestignemo Pereza, ali je potom usledio period  virtuelnog vozila bezbednost, tako da mu se posrećilo da ostane ispred i završi sedmi. Ne sugerišem da bi zaista završili na toj poziciji, jer su imali boilji tempo od nas, ali mislim da bi definitivno završili na boljoj poziciji da nije bilo perioda virtuelnog vozila bezbednosi. Na kraju, mislilm da nismo iskoristili sav potencijal ali smo se dobro držali, uspeli da osvojimo bod, što je dobro nakon vikenda u Belgiji", rekao je Noris.